M vd Webdesign
Image default
Woningen

Meer comfort en minder energiekosten met vloerisolatie

Vloerisolatie is een van de meest efficiënte investeringen in de verduurzaming van uw woning. Het voorkomt dat u koude voeten krijgt en zorgt tegelijk voor extra wooncomfort. Met name oudere woningen hebben veel profijt van dit type isolatie, want bij deze woningen is dikwijls nog geen gebruik gemaakt van enige bodem- of vloerisolatie. Dit betekent dat koude lucht en vocht vanuit de bodem kunnen optrekken en dat resulteert in vermindert comfort in huis. Alle reden dus om een isolatiebedrijf naar de mogelijkheden te laten kijken.

Vloerisolatie betekent besparen

Steeds meer mensen kijken naar (betaalbare) mogelijkheden om hun woning verder duurzaam te maken. Een goed geïsoleerde woning zorgt voor comfort en u geeft een impuls aan het milieu. Om de temperatuur in huis op peil te houden, hoeft u namelijk minder te stoken en dat merkt u in uw portemonnee! Een isolatiebedrijf zal daarom bodem- en vloerisolatie aanraden. Dit is een relatief eenvoudige doch efficiënte vorm van isolatie. Tegelijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de situatie van uw woning, want voor de optimale isolatie van uw vloer is ruimte onder de vloer nodig en dient u te beschikken over een relatief droge, niet-vochtige kruipruimte. Bij Van de Bunt Isolatietechniek B.V. kan men u precies vertellen onder welke omstandigheden vloerisolatie bij u een goed idee is.

De voordelen van isolatie

De isolatie van uw woning, op welke plek dan ook, geeft altijd voordelen voor u als bewoner. Zo geniet u aanzienlijk meer van een huis dat onder handen is genomen door een isolatiebedrijf. Circa 15% van de warmte binnenshuis gaat verloren bij gebrekkige bodem- of vloerisolatie. Het isolerende materiaal zorgt ervoor dat vocht niet meer kan optrekken, terwijl koude luchtstromen niet meer van onderaf de woning binnendringen. Onder de streep betekent dat een impuls voor het milieu, uw eigen wooncomfort én een besparing op de energiekosten die u op jaarbasis betaalt.