Menu

Spannend of erg leuk?

Mvdwebdesign

Heb je altijd al getwijfeld om zangles in Arnhem te nemen? Dan is dit je kans! Het maakt niks uit hoe oud je bent, als je maar gemotiveerd bent. Of je nou vier bent of dertig, er valt altijd nog wel wat te leren. Dat is nou precies wat er zo leuk aan is. Je kan namelijk alleen maar groeien en beter worden. Het belangrijkste is dat je plezier ervaart bij het zingen. Misschien vind je zingen wel heel spannend, dan kunnen we hier natuurlijk aan gaan werken. We gaan ons dan focussen op ademhalingsoefeningen die ervoor zorgen dat de stress weg gaat vragen.

Goed om te weten

Mocht het te spannend zijn, dan raad ik je aan om even te wachten met zangles nemen. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk dat je de zanglessen leuk vindt en met een goed gevoel weer naar huis gaat. Het is niet de bedoeling dat je elke keer met buikpijn naar me toe komt omdat je gespannen bent. We beginnen elke les met wat oefeningen om de stem op te warmen. Dit kan wat gek klinken, maar je hoeft je hier totaal niet voor te schamen. Deze oefeningen zijn ook nog eens ontzettend belangrijk aangezien je anders je stembanden kapot kan maken.

Persoonlijke ontwikkeling telt

Kapotte stembanden kan nare klachten met zich meebrengen, dus die kunnen we beter voorkomen dan genezen. De kans zit er anders in dat je voor een bepaalde periode niet meer mag zingen of zelfs niet mag praten. Bij zangles in Arnhem krijg je de kans om je volledig te ontwikkelen in het genre dat jou aanspreekt. Je hebt dus zeker zeggenschap in wat voor nummers we gaan oefenen. Het is van belang dat je thuis ook lekker door oefent en dan in de les kan laten horen of je al progressie heeft geboekt. Er worden ook af en toe optredens georganiseerd waar je je voor kan aanmelden om aan andere leerlingen te laten horen waar je bent gekomen.