M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

Geen last meer van PTSS

Super EMDR Apeldoorn kan helpend zijn bij het verlichten van verschillende traumatische ervaringen. Een trauma kan je oplopen door het meemaken van een nare en ingrijpende gebeurtenis. Na het meemaken van zo’n gebeurtenis kan het zijn dat je PTSS ontwikkelt. PTSS staat voor Post Traumatische Stress Stoornis. Dit houdt in dat je in het dagelijks leven nog veel last hebt van je trauma. Dit kan zich uiten in nachtmerries, herbelevingen of paniekaanvallen. Je staat de hele dag op scherp om in te gaten te houden dat er niks gebeurd. Dat komt omdat je amygdala, een onderdeel van je brein, niet meer goed werkt.

EMDR helpt snel

Het is natuurlijk erg vervelend om zoveel last te hebben van iets wat er in het verleden is gebeurd. Een trauma kan bijvoorbeeld voortkomen uit het meemaken van seggsueel misbruik. Ook zien we vaak dat mensen die in het leger hebben gewerkt uiteindelijk PTSS krijgen. Dit komt door de heftige dingen die ze daar meemaken, horen en zien. EMDR Apeldoorn biedt de mogelijkheid om de klachten van de PTSS te verminderen. Hierdoor wordt een normaler leven leiden weer mogelijk. We zien dus ook vaak dat mensen veel beter in hun vel gaan zitten, vaak na één sessie al. EMDR werkt namelijk direct door op de hersenen.

Alles voor een goede toekomst

Bij EMDR Apeldoorn wordt er volledig de tijd voor u genomen. Uw verhaal wordt volledig erkend en uw verhaal mag er zijn. U hoeft dus ook niet bang te zijn dat we iets gek vinden. Al onze collega’s zijn professioneel en willen alleen maar het beste voor u en uw herstel. Dat betekent ook dat wij buiten de EMDR sessies om beschikbaar zijn voor vragen of een kort gesprekje. EMDR kan namelijk best wel heftig zijn en een heleboel veranderingen in uw gedachten teweeg brengen. Dit kan flinke impact hebben op uw energie of andere zaken. Binnen vijf EMDR sessies zult u ongeveer klaar zijn met het behandelen van uw trauma, maar dit verschilt natuurlijk per persoon.