M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

Kun jij je eigen groepenkast vervangen?

Ja dat kan wel maar het is zelf niet zo veilig om je eigen groepenkast te vervangen. Je kunt beter een erkende installateur bellen die je dan kunt gaan helpen met de groepenkast. Sinds kort zijn er ook een paar eisen in de groepenkast. Je moet 2 soorten losse apparaatjes nog op de groepenkast installeren.  Je moet een hoofdschakelaar hebben, dat klinkt wel best logisch want met zo een schakelaar kun je meerdere dingen besturen. Je hebt ook minstens 2 aardlekschakelaars nodig, want een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat als je een storing krijgt in de groepenkast dat de aardlekschakelaren het probleem dan kunnen oplossen en dat de groepenkast niet kapot gaat. Soms kan het wel kapot gaan en dan moet jij de groepenkast vervangen.

Elektricien bellen of erkende installateur

Je kunt een elektricien of een erkende installateur bellen die je kunt helpen met je probleem. Zij doen dit werk dagelijks en weten dus wel hoe ze zoiets moeten gaan vervangen. Het is best onveilig om zulke apparaten zelf los te halen en te installeren. Je kunt het beter overlaten aan een vakmens. Zij hebben dit heel vaak gedaan voor klanten en zij hebben veel over de groepenkast geleerd. Ze weten hoe ze het moeten demonteren, monteren repareren en nog veel meer.

Homekeur

Je moet je aan een paar eisen houden met de groepenkast. Je kunt ook een home keur doen. Er komt dan een erkend persoon naar je toe die de groepenkast gaan inspecteren. Ze inspecteren de meterkast goed en ze doen het werk gemiddeld zo een 15 jaar. Ze geven je ook advies over een paar dingen zoals, wat je beter kunt gebruiken in de meterkast voor iets en wat je beter uit de meterkast kunt gaan halen. Ze keuren dan eigenlijk de meterkast voor je.

 

Gerelateerde artikelen

Internet marketing bureau Arnhem

De beste interieur design in Den Bosch

Duurzame materialen voor verbouwing?