M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

Stroomstoring: wat NIET te doen?

Een stroomstoring is iets dat niemand wil meemaken. Maar als het toch gebeurt, is de eerste reactie om het energiebedrijf te bellen of een elektrisch reparatiebedrijf zoals elektra Nieuwegein. Het is gewoon goed om te willen weten waarom er een stroomstoring is. Menselijke nieuwsgierigheid en instinct willen weten wat de oorzaak is, of het nu gaat om een ​​gemeentelijke stroomuitval of een storing in de elektriciteit van uw huis. Het verschil kennen is vrij eenvoudig. Je moet uit het raam kijken om te zien of je buren hetzelfde meemaken. Als er nog licht in hun huizen is, gebeurt de black-out natuurlijk alleen in jouw huis en gaat er iets mis. Als u dit ontdekt, moet u een plaatselijke elektricien bellen om het probleem onmiddellijk te verhelpen. De volgende dingen zijn te vermijden tijdens een stroomstoring in uw huis. Bekijk de tips hieronder.

Probeer GEEN elektrische bedrading te repareren!

Het hebben van een stroomstoring is erg onhandig en u wilt uw elektriciteit zo snel mogelijk terug, zodat u deze kunt onderzoeken en repareren. Maar het is een grote NEE-NEE. Knoeien met elektrische bedrading is geen grap. Als er problemen zijn met uw bedrading, is het verstandig om te wachten tot de elektricien arriveert. Of je nu een beetje kennis hebt van elektriciteitswerken, het is toch niet aan te raden om het zelf te proberen. Knoeien met elektrische bedrading kan meer schade aan het algehele probleem veroorzaken. Bovendien kun je jezelf pijn doen. En dat zou meer ongemak met zich meebrengen voor je fysieke wezen en ook voor je portemonnee.

Gebruik NIET te veel kaarsen

Wanneer er een stroomstoring is, is het normaal dat u zich ongemakkelijk en ongemakkelijk voelt. Vooral als de stroomuitval ’s nachts plaatsvindt, zou het moeilijk zijn om iets te zien en vrij te bewegen. Dus om beter te kunnen zien, kunt u ervoor kiezen om een ​​kaars aan te steken en te wachten tot de stroom terugkomt. U moet echter weten dat het niet geschikt is voor uw veiligheid als u te veel kaarsen aandoet wanneer de lichten uitgaan. Als het hele huis donker is en je zicht beperkt is, steek je een kaars aan, maar het licht is niet fel. Het is niet ongebruikelijk dat de kaars onder dergelijke omstandigheden uit de hand loopt en brand veroorzaakt. Zo zijn noodverlichting of lantaarns meer geschikt in plaats van kaarsen te gebruiken.