M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

4 redenen om webdesigner te worden

Het klinkt chique en moeilijk tegelijk. Om webdesigner moet je natuurlijk heel veel weten op digitaal gebied. Er zijn genoeg redenen om een studie in die richting te gaan volgen.

Je kunt creatief bezig zijn

Iedereen die maar een beetje creatief is, heeft er wel eens aan gedacht om er ook iets mee te gaan doen op professioneel gebied. Sommigen kiezen voor iets heel anders omdat dat misschien veiliger is. Als webdesigner kun je bij ieder project jouw ideeën uitwerken tot een fantastische website als eindproduct. Je kunt aan de slag met het maken van achtergronden en templates, niemand die zegt dat dat niet mag.

Op online gebied is er altijd werk

Lucky you dat je bent geboren in een tijdperk waarin we niet meer zonder internet kunnen. De digitale wereld gaat een steeds grotere plek in ons leven innemen en daar kun je als webdesigner van profiteren. Het is aan jou om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en hoe je deze kunt toepassen in je werk.

Voor jezelf beginnen als webdesigner

Als werken voor een baas niks voor jou is, dan is dat als webdesigner geen probleem: je kunt namelijk makkelijk voor jezelf aan de slag. Ben je dokter, dan gaat dat natuurlijk stukken moeilijker. Je kunt je eigen tijd indelen en kiezen welke klussen je wilt aannemen. Natuurlijk komt bij een eigen bedrijf wel de nodige verantwoordelijkheid kijken, dus de voor- en nadelen moet je dan even naast elkaar zetten. Je kunt ook met je werkgever overleggen of je de twee met elkaar mag combineren: zo heb je een deel zekerheid en een deel vrijheid.

Geen diploma nodig

Je hebt geen diploma nodig om te werken als webdesigner. Als webdesigner heb je vooral veel ervaring opdoen en websites blijven ontwerpen. Een mooi portfolio maakt meer indruk dan een papiertje waarop staat dat je websites kunt maken. Een kunstenaar heeft er ook niks aan als hij zegt dat hij kan tekenen, maar geen schilderij kan laten zien? Uiteraard wil je je wel verdiepen in bepaalde programma’s en trends. Dan is een cursus of studie volgen wel de snelste manier om de kneepjes van het vak te leren.

https://webdesignkaart.nl/