M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Opgeruimd staat netjes; zo houd jij je huis netjes!

Opgeruimd staat netjes; zo houd jij je huis netjes! 

In jouw drukke leven, is het niet altijd makkelijk om jouw huis netjes en schoon te houden. Kinderen, een drukke baan en een aantal uit de hand gelopen hobby’s. Daar staat jouw huishouden niet altijd op nummer één en dat loopt ook nog wel geregeld uit de hand. Thuiskomen in een huis die vies en onopgeruimd is, kan voor de (on)nodige stress zorgen. Wij geven je een aantal tips over hoe jij makkelijk jouw huis netjes kan houden. 

 

Van uitstel tot afstel 

Eerlijk is eerlijk; van uitstel komt afstel. Hoe langer jij het opruimen van jouw huis uitstelt, hoe meer je er tegenop gaat zien en het verder gaat uitstellen. Dit is een veelvoorkomend probleem en die je maar beter direct kunt oplossen. Laat je troep niet wachten tot morgen maar probeer alles direct op te ruimen. Zo is het enkel een kwestie van onderhouden en hoef jij niet veel tijd uit te zetten om jouw huis weer een grote opruimbeurt te geven. 

 

Gebruik opbergmanden 

Een opgeruimd huis kan voor erg veel rust zorgen. Maar hoe pak je zoiets aan? Je wilt het netjes en geordend hebben en makkelijk al je spullen terug kunnen vinden. Het maakt niet uit in welke ruimte je bent, opbergbakken of opbergmanden zijn een goede oplossing hiervoor. 

 

Stel opruim routines in 

Je kan bijvoorbeeld wekelijkse of maandelijkse opruim routines invoeren. Denk bijvoorbeeld aan de stofzuigen op maandag, dweilen op dinsdag, woensdag wasdag en de vuilnis op donderdag. Jouw huishouden kan voelen als een zware taak in jouw drukke leven, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vele handen maken licht werk en kleine opruimmomenten maken ook licht werk! 

Woensdag wasdag 

Misschien is dit iets wat over het algemeen al in je systeem zit maar een nieuwe routine instellen voor al jouw vuile was kan de overweging waard zijn. Het kan erg fijn zijn om halverwege de week al een gedeelte van jouw was te hebben weggewerkt. Maar het kan veel efficiënter zijn om dit allemaal op één dag te doen en alles in één weg te werken. Zo heb je jouw focus gericht op één ding en raak je niet steeds afgeleid door jouw wasjes tussendoor te doen. 

 

https://www.beinhouse.nl/