M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

Wat is een Pentest precies?

Een pentest is een gesimuleerde cyberaanval op uw computersysteem om te controleren op misbruik bare kwetsbaarheden van uw applicaties, websites of software. Bij pentesten kan worden geprobeerd een willekeurig aantal applicatiesystemen te schenden om kwetsbaarheden aan het licht te brengen. In de context van webapplicatie beveiliging worden pentesten vaak gebruikt om een ​​web applicatie-firewall (WAF) te versterken. Inzichten die door de penetratietest worden geboden, kunnen worden gebruikt om uw WAF-beveiligingsbeleid te verfijnen en gedetecteerde kwetsbaarheden te herstellen.

De fases bij het uitvoeren van een pentest

Een pentest wordt door ons in fases uitgevoerd. We gaan samen met u na wat de doelen van de test is en de testmethoden die moeten worden gebruikt. De volgende stap is om te begrijpen hoe de doeltoepassing zal reageren op verschillende inbraakpogingen. Vervolgens proberen onze testers toegang te verkrijgen tot uw systeem om inzicht te krijgen in de schade die ze kunnen veroorzaken. Hierna proberen onze testers te zien of de kwetsbaarheid kan worden gebruikt om een ​​blijvende aanwezigheid in het systeem te bereiken. Het idee is om geavanceerde aanhoudende bedreigingen te imiteren, die vaak maandenlang in een systeem blijven om de meest gevoelige gegevens van een organisatie te stelen. Tenslotte worden de resultaten van de pentest gebundeld in een rapport.

Uw pentest wordt op een veilige manier uitgevoerd

Wij leveren zeer uitgebreide rapporten op en kunnen u of uw bedrijf helpen bij het configureren van instellingen kwetsbaarheden te herstellen en te beschermen tegen toekomstige aanvallen. Wij voeren pentesten uit op uw netwerkbeveiliging en simuleren dezelfde methodologie die een echte hacker zou gebruiken, maar dan op een veilige en verantwoorde manier. U kunt erop vertrouwen dat de beveiliging van uw bedrijf op een professionele, integrale en gespecialiseerde manier wordt aangepakt. Onze pentest helpt IT-managers en informatiebeveiliging functionarissen in uw bedrijf, een objectief en gedetailleerd inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van hun organisatie. Heeft u vragen en wilt u weten welke methoden wij hanteren om een pentest uit te voeren? Maak dan contact met ons.