M vd Webdesign
Image default
Marketing

Waarom de huiskamer een van de belangrijkste kamers van je woning is – en tips voor het inrichten hi

Tussen je drukke leven en het Netflixen door breng je ongetwijfeld veel tijd door in je woonkamer, dit is dan ook met gemak een van de belangrijkste kamers in je huis als het om inrichting gaat. Een woonkamer is vaak de eerste kamer die je inricht en de eerste kamer die je nieuwe gasten laat zien tijdens een rondleiding. Een prachtig ingerichte woonkamer trekt je naar binnen en dwingt je om te blijven. Maar vanwege de hoge inzet kan het maken van die grote ontwerpkeuzes een stressvolle propositie zijn.

Hoewel er een paar vrij voor de hand liggende basisprincipes zijn (een woonkamer moet stoelen, gezelligheid en comfort bieden), kunnen meerdere belangrijke stappen je helpen een echt dromerige leefruimte te bereiken. Of je nou helemaal opnieuw begint of toe bent aan een make-over van je huiskamer, deze tips voor inspiratie woonkamer zullen je helpen bij het ontwerpen en creëren van een huiskamer die zowel mooi als functioneel is.

 

1)    Selecteer het juiste meubilair

Of je nou helemaal opnieuw begint of een ruimte waar je al jaren hebt gewoond, het is belangrijk om te inventariseren welke meubels je bezit. Het opknappen van je huiskamer is een geweldige kans om erachter te komen wat belangrijk voor je is.

Als je een decennia oude loveseat of een fauteuil hebt vastgehouden die niet meer werkt, is het tijd om los te laten en een nieuwe start te maken. De juiste meubels, zowel qua maat als qua stijl kunnen een woonkamer maken of breken.

 

2)    Een centraal punt aanwijzen

Het middelpunt van de kamer is waar de ogen van mensen zullen vallen wanneer ze voor het eerst de kamer binnenlopen. Als je geen natuurlijk brandpunt hebt, zoals een grote open haard of mantel, maak er dan een met een extra grote spiegel, een piano of extra groot kunstwerk.

Als je eenmaal een focuspunt hebt gekozen, decoreer je de kamer eromheen voor een samenhangend gevoel. Zorg er wel voor dat je de aandacht besteedt aan de sfeer die het brandpunt uitstraalt. Als je bijvoorbeeld een prachtige open haard hebt kan een snelle make-over het hele uiterlijk van je woonruimte veranderen en een fris en vernieuwd gevoel geven.

 

3)    Kies je kleurenpalet

Of u nu van een minimalistische stijl houdt of een paar complementaire kleuren wilt combineren, je kleurenpalet is een belangrijk kenmerk voor het creëren van een naadloze woonkamer esthetiek. Een kleurenpalet in je hoofd hebben terwijl je elk stuk van je woonkamer bij elkaar plaatst, is een gemakkelijke manier om je look net en doelgericht te houden. Zo combineer je woon inspiratie en gedachtes in de praktijk!