M vd Webdesign
Image default
Marketing

Eenvoudig zelf een website maken met WordPress

Ben je ondernemer of wil je beter worden in webdesign? Dan is WordPress een interessant en gratis platform waarmee je de mooiste en meest professionele websites kunt bouwen. Vaak denken mensen dat een website ontwerpen en bouwen erg lang duurt, maar op het moment dat je er handigheid in krijgt, kun je de basis van de website al binnen een paar dagen online hebben staan. Zo nu en dan heeft een website spoed, dus dan is het fijn als je snel kunt handelen. In deze blog lees je hoe je een WordPress-website maakt en op welke manier je de website online kunt krijgen.

Stappenplan voor het bouwen van je eigen WordPress-website

Als je zelf met webdesign aan de slag gaat, is het wel zo handig om een kort stappenplan voor WordPress-websites maken door te lezen. Gelukkig is WordPress erg gebruiksvriendelijk en kun je al een prachtige en professionele website ontwerpen binnen een aantal uur of dagen. Allereerst kun je uit een template kiezen. Deze hoef je dan alleen naar je eigen huisstijl aan te passen, zodat de website een stuk beter bij je onderneming past. Daarna kun je de website vullen met de gewenste content. Denk hierbij aan SEO-teksten, foto’s, het logo en video’s.

Wanneer je goed aan je (potentiële) klanten laat zien wat je hun te bieden hebt, kunnen zij in één oogopslag zien of je product of dienst bij hen past.

Hoe zorg je ervoor dat de website snel online gaat?

Wanneer je een WordPress-website maakt, is het handig om als host WordPress te kiezen. Op die manier heb je alle zaken rondom je website bij dezelfde partij ondergebracht. Voordat jij je website online kunt zetten, dien je een domeinnaam te registreren en een webhosting pakket te kiezen. Een webhosting pakket zorgt ervoor dat je tegen een kleine betaling de website op een server kunt zetten. De server zorgt ervoor dat je website niet verloren gaat, zodat je website 24/7 online zal zijn. Wanneer je voor WordPress-hosting kiest, wordt je website ook nog eens goed beveiligd. Dit geeft hackers minder kansen om je website over te nemen en beschermt de gegevens en bestanden die je via de website deelt of eigen maakt.

Wanneer je de basis van de website hebt ontworpen, kun je dit al binnen een paar dagen of zelfs een paar uur online zetten. Op die manier kun je zelfs een spoedwebsite aanmaken, die je later dan met relevante content kunt vullen.