M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Jouw perfecte raamdecoratie

De wereld van de raamdecoratie is erg divers, er is een gigantisch aanbod, vele soorten, kleuren en transparanties. Voordat je op zoek gaat naar de juiste raamdecoratie is het slim om van tevoren jezelf even goed in te lezen, te bedenken waar je naar op zoek bent en wat voor eisen je hebt. In deze blog lees je vooral over jaloezieën en overgordijnen

 

Drie soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, van hout, aluminium en pvc. Ze bestaan uit horizontale lamellen die je kunt kantelen. Hierdoor bepaal je hoeveel licht erbinnen komt en of er mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën geven je erg veel vrijheid en speling met je sfeer, lichtinval en privacy. Het onderhouden van jaloezieën kan erg eenvoudig door ze af en toe af te nemen met een plumeau of vochtige doek. 

 

Houten jaloezieën hebben een mooie, natuurlijke en klassieke uitstraling. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe waardoor ze van goede kwaliteit zijn. Houten jaloezieën komen veel voor in de woonkamer vanwege de fijne en rustgevende sfeer die ze met zich meebrengen. 

 

Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor het tegenhouden van fel en scherp licht. Ze geven een chique, luxe en strakke stijl aan een woning. De horizontale lamellen zijn beschikbaar in 

25 mm en 50 mm. Deze jaloezieën komen vooral veel voor in moderne woningen. Ze zijn erg populair in de keuken of badkamer omdat ze vochtbestendig zijn. 

 

Ga jij pvc jaloezieën kopen? Dan lees je hier nog een aantal dingen die je misschien nog niet wist. Pvc jaloezieën zijn zoals de jaloezieën van aluminium vochtbestendig. Je kunt hier een houtnerf aan toe laten voegen waardoor je een pvc jaloezie hebt met de uitstraling van een houten jaloezie. Ook als je niet al te veel geld wilt uitgeven zijn pvc jaloezieën een goede optie. 

 

Een stijlvolle combinatie

Jaloezieën zijn een prachtige toevoeging van je interieur en zijn tijdloze raamdecoratie. Wil je jaloezieën graag combineren met andere raambekleding, dan zijn verduisterende gordijnen perfect. Als je je slaapkamer wilt voorzien van jaloezieën maar je vindt het nog niet donker genoeg s ’nachts, dan kun je met verduisterende/overgordijnen je ruimte volledig verduisteren. Deze dikke stof is niet alleen handig om te verduisteren, ook heeft het een isolerende functie en invloed op de akoestiek in huis. 

Door jaloezieën en gordijnen te combineren kun je profiteren en genieten van vele, verschillende voordelen die deze twee type raamdecoratie te bieden hebben. 

 

Gerelateerde artikelen

Jouw ideale kast op maat laten maken

De perfecte tafel kun je zelf samenstellen

Een unieke hanglamp van hout