M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Een zeshoekig tegelpatroon maken met de spirograaf

Het hexagonale tegelpatroon is een patroon van zeshoekige polygonen. Het is een van de meest populaire patronen in architectuur en interieurontwerp. Het wordt ook gebruikt in sommige soorten sieraden. De zeshoekige vorm werd voor het eerst gebruikt door de oude Grieken en Romeinen, die vaak tegels of bakstenen met zeshoeken als bouwmaterialen gebruikten.

De spirograaf werd uitgevonden door een Britse uitvinder genaamd Nigel Gresley in 1958. Hij creëerde het om zijn kinderen te vermaken, die verveeld waren met traditionele ontwerpen.

Een zeshoekig tegelpatroon maken met de spirograaf

Het hexagonale tegelpatroon is een speciaal patroon met zes tegels in elke rij en zes tegels in elke kolom. Het patroon kan worden gemaakt met behulp van een spirograaf.

Het zeshoekige tegelpatroon is een ideaal patroon voor het maken van ingewikkelde ontwerpen op papier of stof. Het wordt ook gebruikt om veel verschillende dingen te maken, zoals geometrische sculpturen, quilts en sieraden.

Een spirograaf creëert het hexagonale tegelpatroon door rond twee assen met verschillende lengtes en hoeken te draaien.

Hexagon tegels zijn ook erg geliefd. Ze worden veel verkocht in de tegelindustrie door hun mooie patroon op muren in de keuken of in de badkamer.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van zeshoekige tegels in uw huis?

Zeshoekige hexagon tegels zijn een tegelsoort die al tientallen jaren bestaat. In de afgelopen jaren hebben ze echter een opleving in populariteit gezien.

Van zeshoekige tegels is bekend dat ze gemakkelijker schoon te maken zijn dan andere soorten tegels, omdat ze minder naden en openingen tussen de tegels hebben. Ze bieden ook meer ondersteuning voor gebruik buitenshuis dan andere soorten tegels, omdat ze niet gemakkelijk barsten of breken wanneer ze worden blootgesteld aan de elementen. Daarnaast zijn hexagon tegels ook erg prettig voor het brein dankzij de patronen die ze maken.

 

https://www.vlagsma.nl/hexagon-tegels/