M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Hapert Netflix? Dit is wat je moet doen!

Vrijwel iedereen weet dat een storende film of -serie het vervelendste is wat er is. Je wilt eindelijk even lekker achterover leunen en een paar afleveringen van jouw favoriete serie gaan kijken. Toch blijkt dat ineens dat het netwerk waar jij mee verbonden bent, te weinig bereik óf snelheid kan bieden om jouw serie eens soepel te laten verlopen. Daar ging het middagje luieren, of toch niet? In deze blog gaan wij jou vertellen hoe je weer optimaal kunt genieten van jouw favoriete film of -serie, zonder dat deze constant aan het haperen is. Gauw verder lezen dus!

Controleer je verbinding

Het ‘controleren van je verbinding’ klinkt misschien enorm voor de hand liggend, maar dat is het zeker niet. Veel apparaten, waaronder laptops, telefoons en tablets, zijn geneigd om automatisch het sterkste netwerk op te zoeken. Wanneer jij dus verbonden bent met een bepaald netwerk en jouw device pikt een nét iets sterker signaal op, dan schakelt deze al snel over: ook als het sterke netwerk daarna weer wegvalt. Dit verklaart in veel gevallen het haperende en schokkende beeld van jouw film of serie. Hoe je dit kunt voorkomen? Geef binnen jouw device aan dat deze niet langer automatisch op zoek mag gaan naar andere verbindingen. Dat voorkomt haperende en schokkende beelden en zorgt over het algemeen voor een soepeler verloop.

Usenet

Ook moeten we je even vertellen over het bekende programma ‘Usenet’. Binnen Usenet zit jij op een bepaalde server tegen een betrekkelijk laag maand bedrag. Gezien het feit dat er sprake is van een zogeheten ‘peer-to-peer netwerk’ zal het signaal van dit netwerk nooit wegvallen: waar de ene peer het namelijk begeeft, neemt een ander zijn taak over. Wanneer jij jouw favoriete films en -series van te voren downloadt, kun jij jouw device zonder zorgen meenemen naar het strand, het tuinhuis of vrijwel ieder andere plek waar te weinig signaal is. Jouw afleveringen en films lopen weer net zo soepel als dat je gewend bent en als je uiteraard mag verwachten. Usenet biedt jou ongetwijfeld dé oplossing!

 

https://www.vipernews.com/nl/