M vd Webdesign
Image default
Vakantie

Vakantie op de camping in Frankrijk

Zeg je Frankrijk, dan zeg je wijn, camembert en stokbrood. Maar je zegt ook: kamperen tijdens de zomervakantie. Wie heeft er geen warme jeugdherinneringen aan de kampeervakantie met het hele gezin in Frankrijk. Met zijn allen op elkaar gepropt in de auto via de Péage op weg naar de plek die een paar weken “thuis” is: de camping.

Zoals dat gaat met jeugdherinneringen zijn de herinneringen aan de vakanties met je ouders op de Franse camping ook enigszins gekleurd. We herinneren ons vooral het plezier van het echte campingleven. Ontbijten met uitzicht over een uitgestrekte wijngaard, dagen van eindeloze zon, avontuurlijke wandelingen door de natuur en de leerzame excursies naar kastelen, kerken en lokale musea.

Wat we nogal eens vergeten is de problemen die we hadden bij het opzetten van de tent. De kromgeslagen haringen omdat de bodem vol met stenen zat. Diezelfde stenen zorgden ervoor dat je eigenlijk nooit echt lekker sliep op je luchtbedje. En we vergeten ook dat het eten dat op de camping werd gekookt, ondanks alle pogingen om er wat van te maken, eigenlijk niet te pruimen was.

Kamperen zoals kamperen altijd al had moeten zijn

Maar wist je dat je nu gewoon kunt genieten van een camping in Frankrijk zónder die klassieke ongemakken die onlosmakelijk met kamperen verbonden lijken te zijn? Glamping (glamorous camping) is een vorm van kamperen waarbij je verblijft in een ruime safaritent, die volledig is ingericht. Met echte bedden waardoor je ’s nachts ook echt tot rust kunt komen, degelijke tafels en stoelen om comfortabel te eten en een eenvoudige keuken waardoor je net zo makkelijk als thuis een gezonde én lekkere maaltijd op tafel zet.

Glamping staat garant voor vakantieherinneringen vol avontuur en fijne momenten. Dit is kamperen zoals je eigenlijk altijd al had willen kamperen.

Kies jouw camping in Frankrijk

Frankrijk is een groot land, met verschillende regio’s die elk hun eigen charme hebben. Van de wijnstreken in de Bourgogne, tot de ruige natuur van de Ardèche, elke regio heeft een unieke aantrekkingskracht. Toeristen weten deze plekken goed te vinden. Ondernemende Fransen (en Nederlanders) zijn hierop ingesprongen: het aantal campings in Frankrijk is enorm. Ook glamping heeft stevig voet aan de grond gekregen.

Het grote camping aanbod kan ertoe leiden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er glampings.nl. Op onze site staan alleen de beste campings opgenomen. In elk deel van Frankrijk  is wel een luxe camping te vinden die voldoet aan jouw verwachtingen (en past binnen je budget).

Bezoek www.glampings.nl en plan je ultieme camping vakantie in Frankrijk direct!

https://glampings.nl/campings/camping-frankrijk