M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Een groendak is meer dan alleen maar mooi

Groendaken komen steeds meer voor. De eerste groendaken, daken die begroeid zin met planten, verschenen al in de late jaren ’70 van de vorige eeuw. Toendertijd betrof het vooral daken die waren beplant met sedum, een soort vetplantje, inmiddels zijn er verschillende soorten beplanting mogelijk.

Behalve een manier om de regen buiten te houden was het groendak in die tijd vooral een statement van idealisten. Een groendak heeft inderdaad allerlei milieuvoordelen ten opzichte van de traditionele dakbedekking.

Sindsdien is het milieubewustzijn sterk toegenomen. Steeds meer bedrijven kiezen voor een duurzaam groendak. De voordelen van een groendak gaan echter veel verder dan “slechts” de milieuwinst.

Een groendak gaat langer mee

Wist je dat een goed onderhouden groendak langer mee gaat dan een traditionele dakbedekking? En wist je dat een groendak voor een groot deel voor zichzelf zorgt? Vooral een (goed aangelegd) sedumdak is bijzonder onderhoudsarm.

Minder airco nodig

Een groendak houdt een groot deel van de warmte buiten. Vooral in de zomer is dit merkbaar. Je hebt een stuk minder airconditioning nodig en kunt dus fors besparen op je energierekening. Trouwens, ook geluid wordt door een groendak tegengehouden. Je hebt binnen dus een prettiger klimaat én minder last van herrie!

Beter rendement op je zonnepanelen

Geloof het of niet maar een goed aangelegd groendak, waarbij rekening is gehouden met de installatie van zonnepanelen, kan helpen om een hogere opbrengst van je zonnepanelen te realiseren.

Gezonder en prettiger

Een van de belangrijkste voordelen van een groendak is dat het de lucht filtert. Roet en fijnstof wordt door een groendak uit de lucht gehaald. Daardoor draagt een groendak bij aan een prettiger en gezondere leefomgeving.

Meer biodiversiteit met een groendak

Al die kleine plantjes op het groendak vormen een perfecte biotoop voor allerlei dieren. Het wemelt op een groendak al snel van de insecten. Deze vormen op hun beurt een aantrekkelijke voedingsbron voor allerlei vogels. Daardoor draagt een groendak direct bij aan het beschermen en vergroten van de biodiversiteit.

Mooi!

Laten we niet vergeten: het oog wil ook wat. Daarom als afsluiting nog één voordeel van groendaken: ze zien er prachtig uit!

Ook een groendak?

Wil je ook een groendak? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland. Met meer dan 45 jaar ervaring is Roofing Service Nederland de partner voor alle soorten dakbedekking. Het bedrijf, dat in heel Nederland werkt (inclusief de Waddeneilanden) heeft zich al vroeg gespecialiseerd in alle vormen van duurzame dakbedekking, waaronder groendaken. Zij weten dus precies wat er op jouw dak wel en niet mogelijk is.

Neem contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

https://roofingservice.nl/sedumdak/