M vd Webdesign
Image default
Bedrijven

Hond plast in huis meestal door een oorzaak.

Hond plast in huis meestal door een oorzaak.

Met het houden van huisdieren weet je dat er ongelukjes kunnen gebeuren. Maar, het wordt pas echt frustrerend als je een hond hebt die al volwassen is, en constant in je huis plast. Wanneer een hond plast in huis moet dat probleem zo snel mogelijk worden aangepakt. Het belangrijkste is om er zo snel mogelijk achter te komen, waarom je hond in huis plast? Een hond die opgepast urinair gedrag vertoont kan daar verschillende redenen voor hebben. Normaal wordt dit probleem tijdens de puppytijd aangepakt, we noemen dit ook wel de zindelijkheidstraining. Het kan zijn dat de zindelijkheidstraining nog niet is voltooid en zul je nog een aantal stappen moeten blijven herhalen.

Hond plast veel door gedragsproblemen.

Je volwassen hond plast veel in huis, ondanks dat alle gezondheidsproblemen zijn uitgesloten, dan is de kans groot dat je hond gedragsproblemen hebt. Vooral mannetjes kunnen markeringsgedrag vertonen, dit gedrag wordt vaak aangestuurd door geslachtshormonen. Maar het vervelende van dit gedrag is dat het een gewoonte kan worden en blijft doorgaan zelfs als ze daarvoor geholpen zijn. Wanneer een hond plast veel in huis kan dat ook te wijten zijn aan onderdanig of opgewonden gedrag. Het kan gebeuren dan je hond wordt geïntimideerd door iets of iemand. Sommige honden gaan zomaar ongewenst plassen wanneer een persoon dominerend op hen neerkijkt, vooral als ze nog jong zijn kan dat angst en stress veroorzaken. Als stress en angst de boosdoeners zijn, dan zijn daar prima medicamenten voor te verkrijgen zoals Adaptil en Zylkene.

Blijf rustig wanneer je hond plast in huis.

Behandel je hond rustig en begin niet met slaan of schreeuwen, vermijd straffen wanneer hij thuis heeft geürineerd. Dit zal averechts werken en in plaats dat je hond leert dat plassen in huis verkeerd is, leert je hond dat mensen in zijn omgeving onvoorspelbaar zijn. Straf je je hond voor het plassen kan hij juist bang worden om zelfs buiten te plassen, wat tot meer ongelukjes binnenshuis kan leiden. Stress kan allerlei oorzaken hebben bij een hond. Als het overdag alleen thuis moet zitten, dan kan een hond last hebben van verlatingsangst. Harde omgevingsgeluiden kan een hond nerveus maken. Een jaarlijks terugkerende boosdoener waar iedere hondenbezitter mee kampt is wel het vuurwerk dat afgestoken wordt bij oud en nieuw. Je hond weet al bij het eerste knalletje hoe laat het is, en het vanaf dat moment alleen maar erger wordt. Gelukkig zijn er goede kalmeringsmiddelen. Zylkene is een natuurlijk kalmerende product en een goede ondersteuning bij diverse vormen van stress. Adaptil geeft een gevoel van veiligheid en comfort aan een puppy door dat het dezelfde feromonen als van zijn moeder verspreidt.

https://dierenzaakxl.nl/