M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

De juiste aggregaat kiezen met de volgende tips!

Zonder stroom komen te zitten klinkt niet ideaal. Tegenwoordig hebben we eigenlijk overal wel stroom voor nodig. Zo ook op plekken waar u geen toegang hebt tot stroomvoorziening. Heeft u wel eens in zo’n stroomloze situatie gezeten? Het hebben van een aggregaat is heel handig in dit soort situaties. In deze blog leggen wij uit hoe u de beste aggregaat voor uw gebruik kiest!

 

Wat is een aggregaat precies?

Een aggregaat is een generator, een apparaat dat stroom opwekt. Door het verbranden van een brandstof in het motorblok ontstaat er mechanische energie. Deze energie wordt vervolgens omgezet naar elektrische energie. Deze generatoren worden op locaties gebruikt waar er weinig of geen toegang tot stroom is. Ook worden ze ingezet op plekken waar een continue stroomvoorziening belangrijk is, denk hier bijvoorbeeld aan ziekenhuizen. Deze kunnen zomaar zonder stroom komen te zitten tijdens storingen. Een fantastische uitvinding dus.

 

Hoeveel Volt spanning heeft u nodig?

Voor het kiezen van een aggregaat is het nodig dat u bepaalt hoeveel spanning u nodig heeft. Het is mogelijk om uw hele stroomvoorziening te laten draaien op een generator. Schakel hiervoor dan wel een installateur in die ervaring hiermee heeft. Er zijn nog een aantal andere dingen waar u rekening mee moet houden als u dit wilt doen. Het komt het meeste voor dat een generator wordt gebruikt als extra stroombron. Hierop wordt de apparatuur aangesloten. Wanneer u randapparatuur wilt voorzien van stroom, bijvoorbeeld een lasapparaat of compressor, dan is het aan te raden te kiezen voor een aggregaat van 400V. Wilt u alleen een koelkast of boormachine aansluiten op de generator, dan is 230V voldoende.

 

Welke apparatuur wilt u aansluiten?

Het is zo dat u niet elk apparaat op elk type aggregaat aangesloten kan worden. Deze genereert namelijk een fluctuerende uitgangsspanning (Volt) zonder extra hulpmiddel. Sommige apparaten kunnen hier niet mee omgaan. Die apparaten zijn erg gevoelig en in dat geval moet u kijken naar een inverter generator. In dit soort aggregaten een elektronische spanningsregelaar, die zorgt voor een sinusspanning. Met dit soort spanning kan alle randapparatuur overweg. Ze zijn ook nog eens erg stil en erg geschikt voor het aansluiten van een computer, of perfect voor op een camping.

 

Een ander type generator is een AVR. Deze is uitgerust met een automatische voltage regulator. Deze zorgt ervoor dat spanningsverschillen zo veel mogelijk beperkt worden. Met een  AVR liggen de spanningsverschillen tussen de 1 en 2 procent. Het is dus belangrijk om te weten wat voor apparaten u wilt aansluiten. Zo voorkomt u problemen tijdens het aansluiten van apparatuur.

 

Op zoek naar een aggregaat 

Een aggregaat kopen doet u bij Visser & Visser! U kunt deze gemakkelijk online bestellen en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk met uw producten aan de slag kan gaan. Voor u het weet kun u aan de slag met uw volgende project!

 

https://www.visserenvisser.nl/