M vd Webdesign
Image default
Sport

Kies voor het medisch goedgekeurde EMS apparaat van StimaWELL

Wil jij thuis trainen met EMS? Kies dan voor het nieuwste en beste thuistraining EMS apparaat van StimaWELL. Er worden veel EMS apparaten op het internet aangeboden, hoe kan je zien welke apparaten goed zijn en waarom zou je kiezen voor het huren van een EMS apparaat bij StimaWELL? We zetten een paar belangrijke punten op een rijtje:

  • Het is belangrijk dat het EMS apparaat als medisch hulpmiddel is goedgekeurd. Waarom? Omdat een medische keuring de hoogste veiligheidseisen stelt aan EMS apparaten die op de markt komen.
  • Belangrijk is de hoeveelheid stimulatiekanalen. Vanzelfsprekend is het aantal trainbare spiergroepen afhankelijk van de hoeveelheid stimulatiekanalen. Daarom is een EMS apparaat met 12 stimulatiekanalen aan te raden, zoals het EMS apparaat van StimaWELL. Hoe meer stimulatiekanalen, hoe effectiever de training.
  • De gebruikte frequenties van de stroomvoeding in het EMS apparaat zijn belangrijk. Een golffrequentie in het middenfrequentiebereik is belangrijk om de stroomimpulsen te verzachten en de dieper gelegen spieren te bereiken. De golffrequentie moet minimaal 2000 Hz zijn. Veel EMS apparaten zijn niet uitgerust met deze grote bandbreedte.
  • Het is belangrijk dat het EMS apparaat is uitgerust met een afstandsbediening. Met een afstandsbediening kan je binnen enkele seconden de intensiteit van de stroomimpulsen aanpassen op jouw lichaam. Met als resultaat dat jij de perfecte training kunt uitvoeren. Bijkomend voordeel van de afstandsbediening is dat je op elk gewenst moment de training kan onderbreken.

EMS training en spierpijn

Het hebben van spierpijn is voor de meeste mensen wel een bekend gevoel. Kan je spierpijn krijgen van een EMS training en mag je gewoon sporten met spierpijn? In principe krijg je geen spierpijn van een EMS training. Omdat ieder trainingsprogramma zeer evenwichtig is vormgegeven is de kans op spierpijn minimaal. Samen met de ervaren EMS instructeurs van StimaWELL kan je, als je dit wilt, jouw trainingen perfect op jouw lichaam aanpassen. Hierdoor kan je overbelasting van je spieren voorkomen. Sporten met spierpijn mag op zich wel maar wordt niet aangeraden. Daarom is het belangrijk om maximaal 2x per week te trainen met EMS. Houd altijd een pauze van 72 uur na een EMS training. De spieren hebben dan voldoende tijd om goed tot rust te komen en eventueel te herstellen.

https://www.stimawell.com/nl-nl