M vd Webdesign
Image default
Sport

EMS sport: De voordelen van het SYMBIONT concept in de sportschool

Ben je op zoek naar een sportmethode die sneller resultaat biedt dan traditionele methoden? Dan is EMS sport wellicht iets voor jou! EMS (Electro Muscle Stimulation) maakt gebruik van elektrische spierstimulatie, waardoor een workout in de sportschool van anderhalf uur kan worden teruggebracht tot slechts 20 minuten. Maar wat maakt EMS sport nu echt uniek? En hoe kan het SYMBIONT concept EMS naar een hoger niveau brengen in de sportschool?

In dit artikel zullen we de voordelen van EMS sport bespreken en ontdekken hoe het SYMBIONT concept een revolutionaire draai geeft aan EMS training. Met individuele en/of medisch gevalideerde programma’s voor spierstimulatie en ontspanning, automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfunctioneren, brengt het SYMBIONT concept EMS naar een geheel nieuw niveau. Maar dat is nog niet alles! We zullen ook ingaan op de werking van het SYMBIONT systeem, dat bestaat uit een EMS sport pak (Tec Suit), een EMS apparaat (Smart Body Device) en een handige app om gegevens te lezen en in te voeren.

Ben je klaar om te ontdekken hoe EMS sport en het SYMBIONT concept jou kunnen helpen jouw sportdoelen te bereiken? Lees dan snel verder!

Wat zijn de voordelen van EMS sport? 

EMS sport heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele sportmethoden. Ten eerste biedt EMS sport sneller resultaat. Een training van slechts 2 keer 20 minuten met EMS in de EMS sportschool staat gelijk aan ongeveer 3 tot 4 uur sporten op de ‘ouderwetse’ manier. Daarnaast is EMS geschikt voor verschillende bewegingsvormen, zoals yoga, cardio, krachttraining, fitness en revalidatie- of afvaltrajecten. EMS versterkt en stimuleert het metabolisme en zorgt voor een intensievere en doelgerichtere training. Het SYMBIONT concept brengt EMS naar een hoger niveau door individuele en/of medisch gevalideerde programma’s voor spierstimulatie en ontspanning aan te bieden, evenals automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfunctioneren.

Het SYMBIONT concept is gebaseerd op jarenlange ervaring en combineert gezondheids- en trainingswetenschap. EMS kan diepere spierlagen activeren die moeilijk te bereiken zijn met conventionele oefeningen en bevordert de doorbloeding en versnelt de stofwisseling. Het SYMBIONT systeem bestaat uit een EMS sport pak (Tec Suit), een EMS apparaat (Smart Body Device) en een app om gegevens te lezen en in te voeren. Het pak is gemaakt van hightech, antibacteriële vezels en bevat biosensoren die alle benodigde lichaamsfuncties meten. Het apparaat en pak kunnen draadloos met elkaar worden verbonden en kunnen individueel of in groepsverband worden gebruikt. Het SYMBIONT systeem biedt een optimale EMS sport ervaring door real-time metingen, evaluatie en coaching. Het is een betrouwbare begeleider voor verschillende toepassingsgebieden, zoals gezondheids- en krachttraining, yoga, fysiotherapie, prestatiesport en persoonlijke training. Het systeem maakt het mogelijk om fitnessparameters en lichaamsgegevens in realtime te evalueren en biedt een gestage trainingsoptimalisatie op basis van betrouwbare gegevens. Het heeft ook vele andere functies, zoals een prestatie-logboek, een digitale trainingsplanner en een verbinding met trainers, therapeuten, artsen en de gemeenschap. Het SYMBIONT systeem is ontwikkeld door de Duitse fabrikant Schwa-Medico, die al jaren EMS producten levert voor ziekenhuizen, specialisten en thuisgebruik. Het systeem heeft de innovatieprijs gewonnen op de FIBO beurs in Keulen en wordt al veel gebruikt in Duitsland. De vraag naar EMS in Nederland neemt ook toe.

Tot slot

EMS training wordt steeds populairder bij sporters vanwege de efficiëntie en de voordelen die het biedt.

EMS training met EMS trainers biedt vele voordelen, zoals hulp bij het efficiënt trainen van moeilijk bereikbare spiergroepen, het verbeteren van de houding en het bewustzijn, en het verminderen van de belasting op gewrichten en blessures. Trainen met EMS is geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Als u geïnteresseerd bent in EMS training en het SYMBIONT systeem, kunt u contact opnemen met Schwa-Medico voor meer informatie.

https://www.symbiont360.com/nl