M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

3 handige tips voor jouw magazijn

In een magazijn vinden veel processen plaats. De meeste van deze zullen goed gaan, maar toch is er altijd ruimte voor verbetering. In deze blog willen we je drie tips geven die jij kan inzetten voor jouw magazijn. Lees snel verder!

 

  1. Wissel werkzaamheden af

Magazijnwerk bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. De kans is groot dat jij voor elke werkzaamheid een specialist hebt aangewezen en dat er weinig wordt afgewisseld tussen wie deze werkzaamheden uitvoeren. Toch raden wij dit wel aan: door ervoor te zorgen dat je personeel werkzaamheden afwisselt, zorg je voor flexibel inzetbaar personeel, maar zorg je er ook voor dat je personeel meer plezier houdt in het werk. Magazijnwerk kan eentonig worden, maar door genoeg af te wisselen zal dit niet langer een probleem zijn. Daarnaast spring je ook nog eens in op verlof: als jouw specialist wegvalt, moet er iemand in staat zijn om deze persoon te vervangen. 

 

  1. Controleer de veiligheid

In een groot pand waar veel verschillende werkzaamheden plaatsvinden, zijn er ook veel dingen die mis kunnen gaan. Natuurlijk gaan we hier niet van uit, maar het kan geen kwaad om af en toe een goede controle uit te voeren. Denk hierbij aan veel verschillende aspecten: de gasleidingen in je bedrijf kunnen voor gevaar zorgen, maar het aanstellen van Bhv’ers werkt ook al erg bevorderend voor de veiligheid. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de juiste medische benodigdheden aan te brengen, en deze ook regelmatig te controleren: een brandblusser die over datum is, zal zijn werk minder goed doen.

 

  1. Installeer een mezzanine

Ruimtetekort is in veel magazijnen een terugkomend probleem. Aangezien veel bedrijven niet willen verhuizen of verbouwen, accepteren ze dit ruimtetekort simpelweg. Dit hoeft echter helemaal niet, aangezien er een perfecte oplossing voor is: een mezzanine. Mezzanines zijn te installeren tussen twee bestaande etages en zorgen door hun draagvlak van 3.500 kilo per vierkante meter voor een ideale oplossing voor je ruimtetekort. Bij een specialist zoals Nolte Mezzanine laat je je mezzanine op maat maken, waardoor je ervan gegarandeerd bent dat deze perfect in jouw magazijn past. Ideaal dus!

https://www.noltemezzanine.nl/