M vd Webdesign
Image default
Meubels

Alpaca plaid

Je zit in de avond heerlijk op de bank tv te kijken. Het liefst zit je dan zo relaxed mogelijk, zodat je heerlijk kan ontspannen. Maar er mist iets, je mist een kleed een alpaca plaid. Het is een heerlijk gevoel dat je lekker gestrekt kan liggen met een alpaca plaid over je heen. Lekker warm, tegenwoordig heb je ze in verschillende kleuren en maten. Maar wat is een alpaca plaid, en van wat is het precies gemaakt? Lees verder om daarachter te komen.

 

Waar komt alpacawol vandaan?

Eigenlijk zegt de naam het al, alpacawol komt van een alpaca. Het is één van de natuurlijkste wol soorten die er bestaan. Door zijn vezels is het superfijn om er onder te liggen. Alpaca’s leven in een kudde ongeveer op een hoogte van 4000 meter in Zuid-Amerika. De meeste mensen kunnen het onderscheid niet vinden tussen lama’s en alpaca’s. De temperaturen kunnen daarboven tussen de 20 en 30 graden Celsius zitten. Door het vacht krijgen de alpaca’s het nooit te warm of te koud. Tegenwoordig is het zelfs zo dat alpacawol heel gewild is. Je kunt er zo €40,- per kilo voor krijgen.

 

Van wat is een alpaca plaid gemaakt?

Wil je graag een kleed met de natuurlijkste wol soort? Dan is Alpacawol precies wat je zoekt. Doordat het een natuurlijke wol soort is, is het zacht en superfijn. Een alpaca plaid bestaat uit 30% normale wol, 55% alpacawol en is 15% synthetisch. Door zijn soort krijg je het nooit te warm of te koud. Ideaal dus!

 

Voordeel

Bij de meeste kleden kan het soms zijn dat de wol je huid irriteert. Bij alpacawol is dat juist het tegenovergestelde. Door zijn superzachte wol kan je het comfortabel over je huid heen dragen. Het prikt of jeukt niet en is sterker dan andere soorten wol. Dat komt doordat er veel meer lucht tussen de vezels zit.

 

 

 

 

https://www.vachtenspecialist.nl/alpaca-plaid/

Gerelateerde artikelen

Uniek behang