M vd Webdesign
Image default
Meubels

Bestrijd rugpijn en verhoog je productiviteit met een draaistoel

Bestrijd rugpijn en verhoog je productiviteit met een draaistoel

Als je in een kantooromgeving werkt waar je veel moet zitten, weet je hoe gemakkelijk het is om rugpijn te krijgen. Zelfs na regelmatig pauzeren, opstaan ​​en elk uur bewegen, ontkom je er niet aan dat je elke dag voor lange tijd achter een bureau zit. Maar wat als je wordt verteld dat een draaistoel je kan helpen bij het overwinnen van rugpijn en verlichting kan bieden? Hieronder volgen drie redenen waarom een ​​draaistoel kan helpen bij het bestrijden van rugpijn en het verhogen van je productiviteit.

Ergonomisch ontwerp

Ten eerste biedt een draaistoel een ergonomisch design. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die in draaistoelen zitten in plaats van traditionele bureaustoelen minder rugpijn en stijfheid ervaren. Wanneer je namelijk in een traditionele bureaustoel zit, wordt je lichaam in een onnatuurlijke houding gedwongen. Je heupen en schouders zijn bijna volledig naar voren, waardoor je rugspieren en nek worden belast. Maar wanneer je in een draaistoel of sta op stoel zit, beweegt de stoel met je mee. Hierdoor kan je lichaam zich ontspannen in comfortabele posities die je rug en nek ontlasten. Draaistoelen leggen ook minder druk op je stuitje dan traditionele bureaustoelen. Dit is vooral belangrijk als je elke dag lange tijd moet zitten.

Verstelbaarheid

Ten tweede biedt een draaistoel verstelbaarheid. Ze hebben veel vergelijkingen met de relaxstoel, maar er zijn verschillen. De draaistoelen van tegenwoordig hebben verschillende kenmerken die ze meer maken dan een gewoon meubelstuk. Een kenmerk is hoogteverstelling, waarmee gebruikers de perfecte pasvorm voor hun behoeften kunnen vinden. Een ander kenmerk is de kantelvergrendeling, waarmee je zelf kunt instellen hoeveel beweging de stoel heeft. Dit is een geweldige optie als je de neiging hebt om snel afgeleid te worden of als het moeilijk voor je is om gefocust te blijven terwijl je lang stilzit in één positie. Daarnaast heeft een draaistoel het vermogen om 360 graden te draaien. Dit stelt je in staat om de stoel moeiteloos aan te passen. Je hoeft niet op te staan ​​van de stoel, hem vervolgens op te tillen en af ​​te stellen op de plaats waar hij moet staan, zoals wanneer je op een gewone stoel zit. Je hoeft de stoel alleen maar in de gewenste richting te draaien. 

Meer staan ​​en bewegen

Ten slotte kun je met een draaistoel meer opstaan ​​en bewegen. Het slechtste wat je voor je rug kunt doen, is lang zitten zonder enige beweging. Als je lichaam even een pauze nodig heeft van het zitten, probeer dan eens aan je bureau te gaan staan ​​en een paar stappen heen en weer te lopen om de bloedsomloop te stimuleren. Je mag echter nooit rechtop gaan staan ​​met je voeten bij elkaar, omdat dit de buikspieren op het onderste deel van je wervelkolom zal belasten. Die bewegingen zijn veel gemakkelijker te doen als je een draaistoel gebruikt, omdat je dankzij het ontwerp en de functies gemakkelijk uit een draaistoel kunt opstaan.