M vd Webdesign
Image default
Beauty en verzorging

Pigmentvlekken in verschillende vormen: 4 oplossingen

Pigmentvlekken kunnen best vervelend zijn, vooral omdat deze op verschillende manieren zich kunnen uiten. Sommige zwangere vrouwen hebben er bijvoorbeeld last van in de vorm van melasma. Een speciale over pigmentatie die zich voordoet bij zwangere vrouwen in het tweede en derde trimester. Wanneer er geen sprake is van melasma kan het teveel aan pigment zich ook uiten als een pigmentsnor. Klinkt vreemd maar eigenlijk is het gewoon te veel pigment hebben boven je bovenlip waardoor je pigmentvlekken krijgt boven je lip. Hierdoor lijkt het dan alsof je een pigmentsnor hebt. Soms kan het ook zijn dat hyperpigmentatie zich voordoet over het hele lichaam. Welke vorm je ook hebt, hier worden vier oplossingen aangereikt.

 

Beschermen tegen de zon

In de eerste plaats kunnen pigmentvlekken komen door te lang en onbeschermd in de zon te gaan. Hierdoor zal onze huid zelf bescherming gaan aanmaken en melanine gaan aanmaken. Bij een normaal proces krijgen we dan een mooi bruin kleurtje over ons hele lichaam. Maar soms kan het jammer genoeg ook mis gaan, vaak is dit zo bij mensen met een bleke huid. Wanneer het mis gaat wordt er te veel pigment, melanine aangemaakt en ontstaan er ophopingen. Hierdoor krijg je dus die vervelende vlekken. Goed smeren met een beschermende factor is dus de boodschap.

Laserbehandeling

Wanneer je niet meteen het gevoel het dat de hyperpigmentatie door de zon komt maar je er toch vanaf wilt, dan kan je ook een laserbehandeling overwegen. Bij zo’n behandeling gaat het licht van de laser tot diep in de huid doordringen en het pigment verpulveren. Het grootste voordeel aan deze behandeling is, is dat de rest van de huidcellen wel intact blijven. Houdt er wel rekening mee dat deze behandeling redelijk duur is en je er misschien meerdere sessies van nodig hebt alvorens de behandeling aanslaat.

Chemische peeling

Nog zo’n dure behandeling is een chemische peeling. Bij een chemische peeling wordt er een chemische crème op je huid aangebracht en die zal als het ware de bovenste huidlaag van je gezicht of ander lichaamsdeel af halen. Je zal langzaamaan gaan beginnen vervellen en je zal je huid dus extra goed moeten gaan verzorgen. Je neemt hierbij de belangrijkste beschermlaag van je huid weg. Het is volledig pijnloos, enkel kan je last hebben van een paar bijwerkingen zoals een rode en jeukende huid. Deze neveneffecten trekken zeer snel weer weg.

 

Pigmentcrème

Wanneer al deze methodes jou te duur lijken kan je voor een goedkopere optie gaan, Skinlight. Dit is een pigmentcrème die de strijd met pigmentvlekken aangaat. Skinlight is een pigmentcrème gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde, angst voor allergieën hoef je dus niet te hebben. Tot twee maal per dag aanbrengen is de boodschap!