M vd Webdesign
Image default
Auto’s en Motoren

Klein en groot onderhoud bij een autogarage in Breda

Defecten en reparaties bij een auto kunnen deels voorkomen worden door preventief onderhoud te laten doen door een professionele autogarage in Breda. U kunt het zien als een investering die u doet voor een langere levensduur van de auto en daarbij grotere kosten te voorkomen. Het onderhoud van een wagen kan onderverdeeld worden in klein en groot onderhoud. Ook wel de kleine- en grote beurt genoemd. De grote beurt kan gezien worden als een uitbreiding van de kleinere variant. Zo wordt bij klein onderhoud de auto op 20 a 30 punten gecontroleerd en bij de grote beurt zijn dit ongeveer wel 80 verschillende punten.

Houdt het onderhoudsboekje van uw auto bij de hand

Weet u waar het onderhoudsboekje van uw auto zich bevindt? Dit is namelijk een ontzettend belangrijk stukje papierwerk. Hier leest u exact in welk onderhoud er heeft plaatsgevonden aan uw auto en wanneer de volgende onderhoudsbeurt wordt aangeraden. Hier zijn geen vaste tijden voor vastgesteld, want dit verschilt per auto. Ook wordt er rekening gehouden met de kilometerstand en het aantal kilometers dat ongeveer per jaar gereden wordt. Sommige moderne auto’s beschikken zelf over een indicator op het dashboard die aangeeft hoeveel kilometer er nog gereden kan worden voordat er onderhoud dient plaats te vinden.

Laat het onderhoud aan uw auto uitvoeren door een specialist

Autobedrijf Nuitermans is specialist op het gebied van klein en groot onderhoud van auto’s. Deze autogarage in Breda weet dan ook exact wanneer en wat uw auto nodig heeft. Tevens krijgt u 24 maanden lang garantie op reparaties en onderdelen bij algemeen onderhoud.

Wat kunt u zelf controleren?

Uiteraard is het logisch dat u het volste vertrouwen heeft in een autogarage in Breda omtrent alle noodzakelijke controles en reparaties van uw auto. Echter zijn er een aantal puntjes op het gebied van onderhoud die u gemakkelijk zelf kunt controleren en daarnaast ook verstandig zijn om in de gaten te houden. Zo is het belangrijk om maandelijks het oliepeil van uw auto te meten en de bandendruk te controleren. Bekijk daarnaast ook regelmatig het profiel van uw banden, zodat u altijd voldoende grip op de weg heeft.