Menu

Vergelijken van internetdeals, zo weet je wat je zoekt!

Mvdwebdesign

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan, het is tegenwoordig zo normaal dat mensen je raar aankijken als je zegt dat je hier niet over beschikt, een internetverbinding. Je wordt door middel van reclames op tv overspoeld door allerlei ‘’mooie aanbiedingen’’, en als je op de een of andere manier jouw telefoonnummer in een database van een provider terecht is gekomen, dan word je soms meermaals op een dag gebeld met de vraag of je over wilt stappen.

Wanneer je een internetabonnement wilt kiezen, dan moet je dit zeker niet onderschatten. Het kan veel lastiger zijn dan je denkt gezien de mogelijkheden die je hebt. Er zijn tientallen gewaardeerde providers, en je moet het aanbod vinden dat bij jou past zodat je niet maandelijks onnodig extra euro’s kwijt bent. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van het internet vergelijken, zodat jij de deal kunt vinden die bij jou past!

Wat zoek ik eigenlijk?

Wanneer je goed wilt kunnen vergelijken moet je natuurlijk exact weten wat je zoekt. Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen zodat allereerst jijzelf weet waar je het over hebt.

Allereerst is het belangrijk om de internetsnelheid die jij zoekt te bepalen. Als je geen idee hebt wat dit inhoudt, zoek hier dan eerst informatie over op en verdiep je hier enigszins in. Hier heb je niet alleen baat bij wanneer je nu gaat vergelijken, maar het zorgt er ook voor dat je waarschijnlijk niet meer in die mooie verkooppraatjes van andere providers met zogenaamd betere aanbiedingen zult trappen. Heel kort door de bocht, de hoofdfactor waar je naar kijkt met internetsnelheden is bandbreedte. Nogmaals, wanneer je geen idee hebt wat dit inhoudt, raadpleeg dan eerst andere bronnen die hier meer uitleg over verstrekken. Meestal wordt bandbreedte gedefinieerd in de eenheid megabit per seconde, ofwel MB/S. Het komt erop neer, hoe meer MB/S, hoe sneller de internetverbinding gegevens kan verwerken die jij naar je computer aan het downloaden bent. Hoe vaker jij downloads uitvoert, en des te groter deze zijn, hoe hoger de snelheid is die je nodig hebt.

Vervolgens dien je te kijken naar welke mogelijkheden er zijn in de regio waar jij je bevind, velen denken dat de opties die je hebt overal hetzelfde zijn, dit is dus echter niet waar. Je zult dus moeten zoeken naar internetproviders die in jouw regio beschikbaar zijn. Hoewel je steeds meer, in alle gebieden meer opties krijgt, is dit nog niet waar velen hopen dat het is. Zeker wanneer je verder van de randstad afwoont, in de grote steden is het best mogelijk dat je wel zo goed als alle opties hebt, maar wanneer je een stuk meer landinwaarts woont, dan zal dit een stuk minder zijn.

De volgende stap is meer een tip tussendoor, trap niet in bovenaan verschijnende advertenties wanneer je op Google aan het zoeken bent. Veel mensen denken dat advertenties die bovenaan de eerste pagina op Google verschijnen meteen de beste deals zijn, dit is complete onzin! Ook bij zoekmachines komt er vaak ook maar één ding bovenaan de ranglijst, en dat is geld. Bij Google, en vele andere zoekmachines geldt, hoe meer je betaalt, des te hoger je komt in de lijst met advertenties, het beste staat dus lang niet altijd bovenaan. Tevens kun je ook in codes van websites en dergelijken, allerlei simpele en sluwe trucjes toepassen om het systeem van Google of andere zoekmachines te manipuleren, en zo verder bovenin de zoeklijst te komen. Dit klinkt ingewikkeld en dat is het ook zeker, maar het komt erop neer dat je verder moet kijken dan je neus lang is.

Wanneer je weet wat voor een soort deal je zoekt, en je hebt een aantal goede en betrouwbare opties eruit hebt gepikt, dan ben je klaar om te zoeken naar het juiste internet abonnement. Wanneer je begint met internet vergelijken dan moet je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, iedere internetdienst heeft zijn eigen tarieven voor haar service, en sommige providers blijken betrouwbaarder dan andere. Blijf gewoon bij de basis, kies het internet abonnement dat het beste bij jouw gewenste snelheid past, en natuurlijk binnen jouw prijskader.

Tot slot.

Zoals in het begin genoemd is, je krijgt soms behoorlijk vaak ‘’mooie aanbiedingen’’, en soms is het ook daadwerkelijk zo dat je hier een enorm mooie deal uit weet te slepen, maar, en doe dit bij alle deals, lees de kleine lettertjes! Soms is een deal daadwerkelijk een mooi aanbod, maar vaak genoeg zit er nog wel een addertje onder het gras wat ineens opduikt als je al getekend hebt, en dan is het te laat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo.