M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Hoe een tafeltennis je werknemers productiever kan maken

Hoe een tafeltennis je werknemers productiever kan maken

Iedereen weet dat bewegen goed voor je is. Het helpt je lichaam gezond te houden en je geest alert. Maar wist je dat tafeltennis spelen je ook een betere werknemer kan maken? Dat klopt! Studies hebben aangetoond dat werknemers die een pauze nemen om te tafeltennissen productiever zijn als ze weer aan het werk gaan. Benieuwd waarom dit zo is? Lees dan snel verder!

 

1. Tafeltennis spelen dwingt je om snel te denken 

Tafeltennis is een snel spel dat split-second beslissingen vereist. Dit snelle denken draagt over naar de werkplek, waar werknemers die tafeltennis hebben gespeeld beter in staat zijn beslissingen te nemen onder druk. Ook maakt het de werknemer weer een beetje wakker, dit kan soms handig zijn. Op een kantoor wil het nog wel eens gebeuren dat het personeel s’ middags begint in te kakken.

 

2. Tafeltennissen verbetert je hand-oog coördinatie 

Een goede hand-oog coördinatie is belangrijk in veel kantoorbanen, van data entry tot ontwerpwerk. Door tafeltennis te spelen kun je je hand-oog coördinatie verbeteren, waardoor je nauwkeuriger en efficiënter kunt werken. Misschien klinkt dit vergezocht, maar deze coördinatie vertaalt zich echt door naar veel werk op het kantoor. Bijvoorbeeld werk in softwareprogramma’s gaat een stuk sneller als je af en toe je hand-oog coördinatie traint.

 

3. Tafeltennis spelen geeft je een mentale pauze 

We hebben allemaal af en toe een pauze van het werk nodig om onze batterij op te laden. In plaats van koffie te gaan drinken of op internet te surfen, kun je proberen een spelletje tafeltennis te spelen. Als je een paar minuten speelt, kom je verfrist terug op je werk en ben je klaar om alle uitdagingen aan te gaan die je op je pad tegen komt tijdens een lange werkdag. 

 

Tijd voor een tafeltennistafel

Dus daar heb je het! Drie redenen waarom een tafeltennistafel je een betere werknemer kan maken. De volgende keer dat je je gestrest voelt op je werk, neem dan een pauze en daag een collega uit voor een spelletje. Waarschijnlijk merk je wel dat jij en je werknemers productiever zijn als je weer achter je bureau zit!

 

https://www.tafeltennistafel.nl/