M vd Webdesign
Image default
Tuin en buitenleven

Een beukenhaag uit eigen kwekerij kopen

Wilt u een mooie groene afscheiding voor uw tuin? Dan kunt u een beukenhaag kopen. Deze scheiding is altijd groen, ook in de winter. Bij Roelands Boomkwekerijen B.V. heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een rode beukenhaag. Dat geeft uw tuin een nog unieker tintje. Bij deze kwekerij hebben de beukenhagen takken tot onderaan de stam. Dat is een teken van goede kwaliteit. Ze groeien namelijk zo uit dat u een mooie volle haag krijgt. Ze hebben een eigen kwekerij waar de hagen in potten groeien op eigen containerveld. U kunt ze hier ook makkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen of afhalen op de kwekerij in Zundert. Ze leveren via PostNL.

Zo plant u een beukenhaag in uw tuin

Gaat u een beukenhaag kopen? Dan is het goed te weten wanneer u deze moet planten. Dit ligt er weer aan hoe u de beukenhaag koopt. Gaat u de beukenhaag met blote wortel kopen? Dan kunt u ze het beste planten tussen eind oktober en half april. In deze periode zijn de planten in rust. Kiest u voor beukenhagen in pot? Dan kunt u deze het hele jaar door planten. Een voordeel van deze variant is dat ze geen groeiachterstand krijgen bij het verplanten. De grond waarin de beukenhagen komen te staan, moeten een goede structuur hebben. Ze mogen niet te nat zijn en goed los en luchtig. Is dat niet het geval in uw tuin? Ga dan eens door de grond met een schoffel bijvoorbeeld. U plant de beukenhaag door een sleuf te graven die twee keer zo diep en breed is als de wortels. Heeft u de planten in de grond gezet? Trap de grond licht aan en geef voldoende water. De wortelhals moet net onder de grond zitten, maar niet te ver.

Hoeveel beukenhagen moet u kopen?

Heeft u de beukenhaag voor uw tuin gekozen, maar weet u niet hoeveel u er moet kopen? Dit ligt natuurlijk voor een groot deel aan uw situatie. Roelands Boomkwekerijen B.V. heeft een handige rekenapp op hun website. Plant u de hagen dicht op elkaar? Dan groeien ze sneller dicht. Houd er wel rekening mee dat de wortels altijd wat ruimte nodig hebben om te groeien. Maak dus snel uw keuze en bestel uw nieuwe beukenhagen direct online bij deze partij.