M vd Webdesign
Image default
Tuin en buitenleven

Een betrouwbare tandarts bij jou in de buurt

Je hoort er veel over tegenwoordig, maar wat zijn facings nu precies? De tandartsen van Tandartspraktijk Culemborg kunnen dit helder uitleggen. Facings kun je zien als individueel gemaakte schildjes van glas. Ze zijn heel dun en van hoge kwaliteit. De schildjes zijn bedoeld om over je eigen tanden heen te plaatsen, aan de voorkant. Een reden om voor facings te kiezen, is bijvoorbeeld als je tanden scheef staan en je geen beugel wilt dragen. Andere resultaten van facings zijn:

* het wegwerken van spleetjes tussen je tanden;

* het bijwerken van afgebroken tanden;

* gekleurde tanden mooi wit maken.

Heb je eenmaal de keuze gemaakt dat je facings wilt, dan zijn er twee opties. Schildjes van porselein en schildjes van composiet. De porseleinen variant is bijzonder sterk en heeft een levensduur die vijf keer langer is dan het composiet model. Composiet heeft nog twee nadelen. Het zal na verloop van tijd licht verkleuren en minder sterk worden.

Kom langs voor controle

Is het al weer tijd voor de periodieke controle bij tandarts Culemborg? Tandarts Dennis of tandarts Daisy-Joyce zal je gebit grondig nakijken. Aandachtspunten zijn met name mogelijke gaatjes en tandplak en/of tandsteen. Aan de toestand van je tandvlees kan veel worden afgelezen. Dat geldt tevens voor je tong, je lippen en de binnenkant van je wangen. Wat ook altijd gecheckt wordt, is de conditie van vullingen.

Een periodieke controle is niets om je zorgen over te maken; je zult geen pijn hebben en een en ander zal niet al te lang duren. Eens in de zoveel tijd worden er röntgenfoto’s gemaakt met als doel die dingen te zien die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De wortels van tanden en kiezen en het kaakgewricht onder andere. Ben jij toe aan een periodieke controle? Je kunt een afspraak maken via info @ tpculemborg.nl, de handige app of 0345-473396. Als je door de tandarts gebeld wilt worden, vul dan het online contactformulier in.

https://www.tpculemborg.nl