M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Zo kom je in de tuin heerlijk tot rust!

Hoe geniet jij zomers van het mooie weer in de tuin? Schaf je er een luxe loungeset voor aan, kies je voor een grote picknicktafel om met het hele gezin aan te kunnen dineren of ga je voor een losse ligstoel? De mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig. Niet alleen heb je keuze uit verschillende soorten tuinmeubelen om in de zomer heerlijk tot rust te kunnen komen. Ook heb je de keuze uit diverse kleuren en materialen. Kies je voor een klassieke houten tuinmeubel, qua uitstraling goed passend bij het natuurlijke karakter van de tuin? Ga je wellicht voor kunststof, om de tuinmeubelen niet jaarlijks te hoeven onderhouden? Ook aluminium meubels zijn in trek, om een vergelijkbare reden als die van kunststof tuinmeubelen. Een comfortabele set tuinmeubelen is echter niet voldoende om tot rust te kunnen komen. In dit artikel lees je er meer over.

 

Vervang de tegels van je terras voor borders

Zorg voor meer groen in de tuin, door een aantal tegels te verwijderen en deze te vervangen voor borders. De borders kun je naar eigen inzicht vullen met verschillende soorten planten en heesters. Probeer hierbij van achter naar voor te werken; een grote struik achterin en een aantal bodembedekkers aan de voorzijde. Kijk niet alleen naar het formaat van een plant of struik; let ook op de meest geschikte plek hiervoor en beoordeel de bloeitijd. Je wilt het liefst planten die een lange tijd in bloei staan. Niet onbelangrijk is ook de bloeiperiode. Zorg dat sommige planten in het voorjaar bloeien, anderen hartje zomer en weer anderen in de wintermaanden.

 

Tip: door voor wintergroene heesters te kiezen, heb je het hele jaar door kleur in de tuin. Dat geldt zelfs voor tuinen zonder in de winter bloeiende planten.

 

Houd de tuin lekker koel met een mooi gazon

Naast het gebruik van borders in de tuin, is het verstandig om een gazon aan te leggen. Je kunt hier graszoden voor gebruiken, of graszaad. Het voordeel van graszoden zit in het feit, dat je vrijwel meteen een strak en gesloten gazon in de tuin hebt liggen. Wist je dat een gazon de tuin koel houdt op warme dagen? In tegenstelling tot tegels en klinkers, neemt een gazon geen warmte op; het blijft koel. Je kinderen en bijvoorbeeld huisdieren zullen het heerlijk vinden.

 

Kleed de tuin aan met leuke accessoires

Net als de ruimtes in huis, zou je ook de tuin aan moeten kleden met leuke accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een buitenkleed op het terras. Een buitenkleed geeft het terras direct een huiselijke, warme sfeer. Dat geldt ook voor de lichtsnoeren, die je in steeds meer tuinen tegenkomt. Het geeft de tuin in de avond een warme look! Een derde optie die je buiten hebt is het gebruik van verschillende bloempotten. Vul ze met violen, geraniums of bijvoorbeeld verse kruiden. De kruiden kun je ’s zomers verwerken in een lekkere, frisse salade. Van de tuin wordt gesteld dat het een verlengde van de woonkamer moet zijn. Met deze aankleding zorg je daar voor.

https://www.fonteyn.nl/tuinmeubelen/ligbedden