M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

How to: geld besparen op je energierekening. 3 praktische tips

How to: geld besparen op je energierekening. 3 praktische tips

Schrik jij je ook iedere keer weer een hoedje wanneer je de energierekening gepresenteerd krijgt? Dan ben je zeker niet de enige. Energie is nu eenmaal ontzettend duur geworden. Wij snappen het heel goed dat jij je zuurverdiende centen veel liever aan leuke dingen uitgeeft, zoals lekker shoppen of een weekendje weg. Daarom geven wij jou in deze blog drie praktische tips waarmee je geld kunt besparen op je energierekening. Benieuwd hoe jij kunt besparen? Lees dan snel verder!

 

Tip 1: laat de verwarming niet onnodig stoken

Gelukkig gaan we nu weer de goede tijd van het jaar in en warmt de zon onze woning voor het grootste deel op. Toch willen we je deze tip zeker niet onthouden, want zodra het straks weer kouder wordt en we massaal de verwarming gaan stoken, zul je ons dankbaar zijn dat we deze tip hier toch met je hebben gedeeld: laat de verwarming niet onnodig stoken. Is er voor langere tijd niemand thuis? Schakel de verwarming dan helemaal uit. Zorg ook dat je ramen en deuren goed gesloten houdt zodat de hitte niet kan ontsnappen.

 

Tip 2: met een douchetimer douche je nooit te lang

Niets is zo fijn als een warme douche aan het einde van een werkdag. Vooral wanneer je helemaal in gedachten bent of een lekker swingend muziekje op de achtergrond hebt aanstaan, kun je de tijd gemakkelijk vergeten. Voordat je het weet sta je al twintig minuten onder de warme douchestraal, maar ben je eigenlijk nog niets opgeschoten en moet je je nog wassen, scheren en ga zo maar door. Het opwarmen van water kost behoorlijk wat energie. Niet zo raar dus dat jij jouw energierekening ziet oplopen wanneer je iedere dag minstens een halfuur doucht. Onze tip: schaf een douchetimer aan. Zo douche je nooit te lang!

 

Tip 3: wacht niet met het vervangen van oude gloeilampen tot ze kapot zijn

Maak jij nog gebruik van oude gloeilampen? Wacht dan niet met het vervangen tot ze kapot zijn. Gloeilampen, maar ook halogeenlampen bijvoorbeeld, zijn echte energievreters die je beter vandaag nog dan morgen kunt vervangen door energiezuinige en efficiënte LED lampen. Op ledlichtstunter.nl vind je een zeer ruim aanbod aan verschillende LED lampen, van panelen en TL lampen tot lampen die lijken op een UFO: de LED highbay. Ontdek het zelf!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/