M vd Webdesign
Image default
Verbouwen

Vloertegels kopen? Dit is belangrijk!

Ga je binnenkort verbouwen of is het tijd voor een make-over van je huis? Tegels voor op de vloer kunnen hierin een belangrijke rol in spelen. Wat belangrijk is bij het kopen van vloertegels, lees je in dit blog!

 

Verschillende tegels voor op de vloer?

Er zijn veel verschillende soorten vloertegels die gebruikt kunnen worden. Sommige zijn voorzien van keramiek, porselein, steengroeven, natuursteen en glas. Verschillende soorten tegels hebben verschillende eigenschappen waardoor ze geschikter zijn voor bepaalde omgevingen. Keramische tegels zijn het meest populaire type vloermateriaal omdat ze betaalbaar en eenvoudig te installeren zijn. Ze zijn te vinden in een verscheidenheid aan kleuren, patronen en stijlen voor elke smaak of ontwerpstijl. Porselein is een andere populaire optie voor vloermaterialen omdat het duurzaam is en bestand tegen vlekken of krassen. Het heeft ook een glanzende afwerking waardoor het perfect is voor high

 

Waarop letten bij het kopen van tegels voor de vloer? 

Vloertegels vormen een groot deel van het decor in elke kamer. Ze kunnen worden geïnstalleerd in een bestaande vloer of als een vrijstaande vloer. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, kleuren, texturen en materialen. De beste manier om de perfecte vloertegels te vinden, is door te weten wat je wilt en nodig hebt voordat je gaat winkelen. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  • Wil je tegels die jouw kamer een traditionele uitstraling geven of ga je liever voor een vintage stijl?
  • Moet de tegel waterdicht zijn? Kijk dan voor certificeringen op de verpakking.
  • Welke maat heb je nodig? De grootte van de kamer zal dit bepalen, maar houd er rekening mee dat er een minimummaat is voor elk type tegel.

 

Waar koop je ze?

Er zijn veel winkels die tegels verkopen en het kan een beetje overweldigend zijn om te beslissen waar je ze wilt kopen. De beste plaats om vloertegels te kopen is in een winkel met een grote verscheidenheid aan verschillende soorten vloeren. Zo kun je alle verschillende soorten tegels bekijken en degene vinden die het beste bij jouw kamer past.

https://www.vlagsma.nl/vloertegels/