M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Houd de warmte buiten met behulp van deze raamdecoratie

Nu de zomer er aan komt, vinden veel mensen het fijn om te verblijven in een koel huis. De woning op een aangename tempratuur krijgen, kan worden bereikt met behulp van een airco. Je kunt er ook voor kiezen om de warmte buiten te houden, in plaats van de woning te koelen. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die de warmte van buiten tegen kunnen houden. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

 

Shutters 

Shutters zijn de duurzaamste vorm van raamdecoratie. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal, namelijk hout. Daarnaast zijn deze houten shutters erg sterk en daardoor gaan ze lang mee. Shutters nemen niet veel warmte op, maar houden het juist tegen. Vooral witte shutters weerkaatsen het zonlicht, waardoor het in de zomer binnen koel blijft. Hout heeft als voordeel dat het geen warmte opneemt, maar enkel tegenhoudt. Hierdoor geeft het geen warmte af aan de rest van de ruimte.

 

Dubbele plissé gordijnen

Als je geen groot budget hebt, kun je beter voor iets anders kiezen dan voor shutters. Dubbele plissé gordijnen zijn dan een goede optie. Deze plissé gordijnen hebben een dubbele structuur, waar lucht in zit. In deze gordijnen zit aluminium verwerkt, waardoor de gordijnen ook verduisterend werken. Hierdoor houden ze veel warmte van buiten tegen. 

 

Verduisterende warmte werende gordijnen

Naast shutters en dubbele plissé gordijnen is er nog een andere vorm van raamdecoratie die warmte tegenhoudt. Met verduisterende warmte werende gordijnen blijft de warmte goed buiten. Het nadeel is dat deze gordijnen gemaakt zijn van een dikke stof en daardoor veel warmte opnemen. Deze warmte geven ze vervolgens door aan de rest van de ruimte. Een ander nadeel is dat het erg donker wordt in de ruimte, doordat de gordijnen geen licht doorlaten. Als je liever veel licht in de woning wil, zijn shutters of dubbele plissé gordijnen een betere optie. 

 

Ontdek de mogelijkheden 

Shutters, dubbele plisse gordijnen en verduisterende warmte werende gordijnen zijn allemaal geschikt voor het tegen houden van de warmte. Shutters zijn de beste optie van deze drie. Wil je meer informatie over shutters? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en ontdek de mogelijkheden. Ze hebben een enorm assortiment en maken shutters op maat. Wil je meer informatie over een product of heb je een vraag? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden. 

 

https://www.vaneyckshutters.com/