M vd Webdesign
Image default
Verbouwen

Een optimale bescherming voor de zwakke plekken van uw kozijn met hardhouten glaslatten

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning of wordt uw huis gerenoveerd? Dan komen de kozijnen ook ongetwijfeld aan de beurt. U wilt niet alleen een mooie afwerking van uw kozijnen, maar ook een duurzaam model dat jaren meegaat. Daarnaast is onderhoudsvriendelijk ook niet bepaald onbelangrijk. Het inzetten van geprofileerde glaslatten is dan een uitstekende keuze. Maar wat houdt dit precies in?

Kunststof neuslatten: eenvoudig aan te passen naar elke vorm van beglazing

Hardhouten glaslatten worden over het algemeen ook neuslatten of een dorpelbeschermer genoemd. Deze worden onder meer uitgevoerd als Accoya en meranti volhouten latten. De naam is ontstaan door de neusvorm die de lat heeft. Ze bieden een optimale bescherming als het gaat om de zwakke plekken van kozijnen. Bij Avabel Nederland BV in Duiven, nabij Arnhem, vindt u een groot aanbod aan neuslatten en andere geprofileerde latten in diverse materialen. Zo ook de variant van kunststof. Dit worden ook wel DTS-, oftewel Durodeen profielen genoemd. Deze duurzame geprofileerde glaslatten zijn gemaakt van kunststof, speciaal gemodificeerd en zijn thermohardend. Hierdoor zijn ze heel eenvoudig aan te passen naar elke vorm van beglazing. Bovendien zijn ze ongevoelig voor onder meer vocht, schimmels en insecten. Ook bieden ze aluminium beglazingsprofielen voor buiten- en binnenbeglazing in houten kozijnen. Hiermee kan isolatieglas in verschillende diktes worden geplaatst en bovendien is het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk.

Een specialist in maatwerk

Naast aluminium beglazingsprofielen en glazenlatten van kunststof, hebben zij ook opdekglaslatten, ventistone profielen en nog veel meer. Avabel Nederland BV is PSO-gecertificeerd en een ware specialist als het gaat om maatwerk. Zo bieden zij naast de vele standaarduitvoeringen van geprofileerde glaslatten in uiteenlopende materialen, ook de mogelijkheid aan om latten op maat te ontwikkelen voor uw onderneming. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken! Als glaszetter of ander glasbedrijf profiteert u bij hen altijd van kwalitatieve en duurzame materialen en deskundig advies.

https://www.avabel.nl/