M vd Webdesign
Image default
Verbouwen

Spouwmuur isoleren, een verstandige keuze

Isoleren wordt tegenwoordig standaard geïnstalleerd bij nieuwe woningen. Wat oudere woningen hebben dit vaak niet standaard, maar het is wel fijn om te hebben. Isolatie zorgt ervoor dat het huis de warmte binnenhoudt en het beschermt ook tegen vocht en wind. De spouwmuur bestaat uit twee evenwijdige delen, namelijk de binnenmuur en de buitenmuur. De spouw is het gedeelte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van je woning. Door deze te isoleren zorgt je ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer buiten. Ook gaat het vochtproblemen tegen en heb je minder last van tocht door wind. De spouwmuur isoleren is dus een verstandige keuze. Lees meer over waarom.

Een verstandige investering

Je spouwmuur isoleren zou je een investering kunnen noemen. Je steekt er namelijk geld in. Het is een eenmalige investering die gegarandeerd snel terugverdiend wordt. Het isoleren van je spouwmuur is een van de snelst terugverdienende isolatie materialen. Dit komt door 2 dingen. Het bespaart minimaal 25% tot zo’n 40% op de energiekosten. Daarnaast heeft een terugverdientijd van maximaal 4 jaar, dit is niet lang. Doordat de spouwmuur geïsoleerd is en dus de warmtetransport tegengaat en vocht en wind tegengaat, hoeft de verwarming minder hoog. En dat bespaart natuurlijk energie. Ook is het een milieubewuste investering, aangezien je minder gas hoeft te gebruiken om je woning te verwarmen.

Je spouwmuur laten isoleren

Voor de isolatie van een spouwmuur worden meestal isolatieparels gebruikt. Een erg populair isolatiemateriaal. Lichte parels die enorm sterk zijn, maar ook drukvast, waterbestendig, brandvertragend en milieuvriendelijk. Fijn materiaal dus. Je spouwmuur isoleren is een klusje voor een gespecialiseerd bedrijf. Het moet op vakkundige wijze gebeuren, wil je dat de isolatie goed is. En dat is natuurlijk wel de bedoeling. Laat je spouwmuur isoleren en geniet binnenkort van een goed geïsoleerd huis!

https://nivoisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/