M vd Webdesign
Image default
Energie

Snel energieleveranciers vergelijken doe je zo!

Wist je dat je tot wel honderden euro’s kunt besparen door met regelmaat over te stappen naar een andere energieleverancier? Veel mensen weten dit niet en blijven doorgaans bij dezelfde leverancier. Ook al lijkt dit een eenvoudigere en voordeligere keuze, toch biedt overstappen veel voordelen. Je denkt misschien dat je veel tijd en moeite bespaart door je contract te verlengen bij dezelfde leverancier, maar niets is minder waar. Door de website van Welke Energieleverancier wordt het jou namelijk vele malen makkelijker gemaakt om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Waarom overstappen vaak de voordeligste keuze is

Twijfel je of overstappen naar een andere energieleverancier echt wel goedkoper is dan het verlengen van het contract bij je huidige leverancier? Dat is niet gek. Veel energieleveranciers doen er namelijk van alles aan om hun klanten te behouden. Zo bieden zij vaak kortingen als u uw contract bij hen verlengd. Echter klinken deze kortingen aantrekkelijker dan dat ze zijn. Deze kortingen zijn namelijk meestal van toepassing op stroom, terwijl stroom over het algemeen al relatief goedkoop is. Je blijft daarnaast wel de hoofdprijs betalen voor gas en aan vastrecht en belastingen, wat je veel meer geld kost. Echt veel geld besparen zit er dus niet in als u uw contract verlengd. Ga daarom energieleveranciers vergelijken en stap over naar de goedkoopste.

Maak gebruik van handige tools zoals de postcodecheck

Het is heel begrijpelijk dat je er niet bepaald op zit te wachten om na het aflopen van elk contract opnieuw alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kan namelijk een erg tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er verschillende tools ontwikkeld waarmee je razendsnel alle energieleveranciers met elkaar vergelijkt. Probeer bijvoorbeeld de postcodecheck van Welke Energieleverancier eens uit. Je vult hier enkel je postcode, huisnummer en gezinssamenstelling in en binnen enkele seconden zie je welke energieleverancier op jouw adres het goedkoopste is. Deze tool is gemaakt door een onafhankelijke organisatie en ook kleinere lokale energieleveranciers worden meegenomen in de vergelijking. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een betrouwbaar resultaat. Wil je de energieleveranciers niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar bijvoorbeeld ook op duurzaamheid? Dit is ook mogelijk gemaakt via de website van Welke Energieleverancier.