M vd Webdesign
Image default
Energie

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Bij HRSolar vind je een uitgebreid aanbod als je op zoek bent naar een zonneboiler. De zonneboiler is een goede investering voor een beter milieu. Zeker nu de fossiele brandstofvoorraad opraakt. Ieder huishouden verbruikt energie en zorgt daarmee voor CO2-uitstoot als hierbij fossiele brandstoffen worden gebruikt. CO2-uitstoot draagt ertoe bij dat de aarde opwarmt. Wil je investeren in de toekomst van de aarde en daarmee ook van die van volgende generaties, dan is een zonneboiler een goed begin of mooie aanvulling op wat je al doet. Er zal iets gedaan moeten worden om de klimaatverandering tegen te gaan. Hoe meer mensen ertoe over gaan om een zonneboiler aan te schaffen hoe beter dit is voor het milieu.

Besparen op je gasrekening

Met het aanschaffen van een zonneboiler kan je ook enorm besparen op de gasrekening. Een zonneboiler wordt verwarmd door de zon en zoals het gezegde luidt: “alleen de zon gaat voor niks op” zal dit in jouw portemonnee veel geld schelen. Mocht het zo zijn dat de zon onvoldoende zijn werk heeft kunnen doen, dan zal de warmtepomp of uw cv- ketel bijspringen. Zodoende heb je altijd voldoende warm water voor een lekkere douche of lekker bad. Besparen op de gasrekening, de CO2- uitstoot verminderen en een beter klimaat, wie wil dit nou niet. De volgende generatie is je enorm dankbaar als je nu begint of verder gaat met het tegengaan van de klimaatverandering.

De werking van een zonneboiler

De zonnecollector die op het dak geplaatst is vangt het zonlicht op. Vervolgens gaat deze warmte naar het voorraadvat. Het voorraadvat is vergelijkbaar met een accu. Als er te weinig zonlicht is dan springt de cv-ketel bij om het water te verwarmen. En zo heb je altijd warm water om te douchen of in bad te gaan. Een zonneboiler is de toekomst van de voorziening in het warme water in de huishoudens. In plaats van de aarde uit te putten door fossiele brandstof te gebruiken wordt er nu gebruik gemaakt van de kracht van de zon en die is onuitputtelijk. Ook al schijnt de zon soms minder vaak dan dat men zou willen.

https://www.hrsolar.nl/