M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Ramen en raambekleding als aanwinst in je interieur.

De juiste ramen kunnen een groot verschil maken voor je huis en elke kamer veranderen in een goed verlichte en goed geventileerde ruimte. Hoewel veel afhangt van de juiste plaatsing van de ramen, spelen de stijl en de uitstraling een grote rol bij het transformeren van je ramen in brandpunten van je kamerinrichting. Er zijn vele kleuren, ontwerpen, vormen, maten en materialen waarmee je rekening moet houden voordat je je ramen kiest en ook je raambekleding. Ramen moeten de bouwstijl van je huis kunnen weergeven, voldoende ventilatie bieden voor de luchtcirculatie en voldoende zonlicht toelaten in het huis. Daarnaast moeten de ramen een aanvulling kunnen vormen op het interieurontwerp dat je voor je woning kiest.

Tips voor het kiezen van stijl en uitstraling voor je ramen

Heel vaak hebben we de neiging om onze ramen als vanzelfsprekend te beschouwen en er weinig belang aan te hechten terwijl we ons huis een make-over geven of aan het verbouwen zijn in ons nieuwe huis. Maar er is weinig twijfel over dat ramen cruciaal zijn voor elke woonruimte. We kunnen ons geen kamer zonder raam voorstellen. Het zal een soort gevangenis zijn zonder lichtbron, energie of frisse lucht. Het zal donker, somber en onleefbaar zijn. Dus als je de stijl en de uitstraling van je ramen bepaalt, denk er dan aan om verstandig te handelen.

Houd de gehele uitstraling van de ruimte in gedachten

De eerste stap naar het toevoegen van esthetische waarde aan je ramen en deuren is het kiezen van de raam- en deurstijl. Je kunt kiezen uit glazen schuifdeuren, openslaande deuren, openslaande ramen, enkelhangende ramen. Elk van deze raamstijlen is uniek en helpt om een vleugje elegantie en schoonheid toe te voegen aan je interieur. Ze liggen verspreid over een groot deel van de muur of kunnen in een hoek van de kamer staan. Maar de stijl die je kiest kan een groot verschil maken voor het omringende decor.

Maatvoering

De grootte van de ramen is van groot belang bij de keuze van de stijl en de uitstraling van je ramen. Grote, uitgestrekte ramen hebben een blijvende impact op de kamer, maar ook op de bezoekers. Brede en grote glazen ramen bieden een fantastisch uitzicht naar buiten. Als je een prachtig uitzicht hebt zoals op de zee of op een klif, dan kunnen grote ramen wonderen doen. Ze helpen het uitzicht naar binnen te brengen en maken het deel uit van het huisdecor. Ben je op zoek naar raambekleding voor grote ramen? Geen probleem, er zijn genoeg mogelijkheden. Kleine openslaande ramen kunnen weer goed werken in badkamers waar privacy een topprioriteit is.

Kleur van raamkozijnen en glazen

Raamkozijnen en glazen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Gekleurde glazen kunnen er prachtig uitzien als ze goed gekozen zijn en ook passen bij het totale interieur van de kamer. Je kunt kiezen op basis van je voorkeur en je ramen een uniek tintje geven.

Oplossing voor de bekleding van de ramen

Het kiezen van de juiste stijl en uitstraling voor je ramen eindigt niet met het kiezen van de juiste ramen voor je kamers. Veel van de glans en schoonheid gaat verloren als de ramen niet goed bekleed zijn. Een sjofele raambekleding die niet naadloos aansluit op het bestaande decor zal het uiterlijk van je ramen verpesten. Als je je ramen het middelpunt van een kamer wilt maken en een gewaagde uitspraak wilt doen, kies dan je raamdecoratie zorgvuldig. Je hebt een overvloed aan mogelijkheden om uit te kiezen. Er zijn jaloezieën, rolgordijnen, gordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen en elk daarvan is een prachtige oplossing voor je ramen.

Jaloezieën worden gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Met jaloezieën bepaal je zelf eenvoudig de mate van privacy en lichtinval door de lamellen in de gewenste stand te tuimelen.

Rolgordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stof soorten en kleuren. Al deze soorten raamdecoratie zijn op maat te laten maken door een specialist. De keuze is reuze!

Gordijnen zijn perfecte sfeermakers en zijn een zekere aanwinst voor je interieur. Met gordijnen kun je grote ramen prachtig bekleden. Gordijn zijn kant en klaar en op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Naast dat gordijnen perfect passen in ieder interieur zijn ze ook zeer geschikt als isolerende raambekleding.

 

https://www.raamdecoratie.com