Menu

Is uw hond gevoelig? Lees dan snel verder!

Mvdwebdesign

Voor een hond is het heel vervelend als ze een gevoelige maag hebben, maar voor jou is het net zo vervelend. Honden kunnen namelijk niet zeggen wat er aan de hand is, en je moet er zelf maar achter zien te komen. Gelukkig zijn er een paar symptomen waar je overgevoeligheid aan de maag-en darmstelsel kan herkennen. Denk aan het eten van poep, mest of gras. Daarnaast kan de hond winden laten die een onprettige geur hebben. Als je iets in de gaten hebt probeer dan gelijk actie te ondernemen, zo voorkom je dat het probleem erger wordt. Maar vaak weet je niet waar je moet beginnen. Wil je graag weten wat je verder moet doen? Lees dan snel verder!

Jouw hond en de ontlasting

Diarree of permanente dunne ontlasting zijn kenmerken voor gevoelige darmen bij een hond. Daarnaast kan het ook zijn dat je de maag van de honden vaak hoort rommelen en heeft de hond vaak last van gasvorming. Als je hond deze symptomen heeft is het verstandig om actie te ondernemen. Het is mogelijk om de dierenarts te bellen maar u kunt ook het voer van de je hond veranderen.

 

De maag van je hond

Dat je hond maagproblemen heeft is natuurlijk niet fijn, voor de hond en voor jou niet. Gelukkig kan je het herkennen aan het eten van poep of gras. Daarnaast zijn de winden niet prettig. Alleen de oorzaak vinden van de maagproblemen is iets minder gemakkelijk. Het kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn. Het kan namelijk iets kleins zijn, zoals iets verkeerds gegeten. Daarnaast kan het ook gewoon zijn dat je hond een zwakke maag heeft, als dit het geval is geef je hond dan geen eten wat die nog nooit gehad heeft. Probeer een lange tijd hetzelfde eten te geven. 

 

De voeding van je hond

gevoelige honden kunnen het moeilijk hebben met hun maag. Maar gelukkig kan het door bepaalde voeding en regelmaat beter worden. Wil je het beste voer voor je hond? Kijk dan eens op de website van Bellfor. Deze partij heeft verschillende pakketten met de juiste voeding. Wilt u meer weten over het assortiment van Bellfor? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor.

https://nl.bellfor.info/