M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Ontdek de veelzijdigheid van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen, ook wel arduin genoemd, wordt gewonnen in de Ardennen. Het is een kalksteen met een karakteristieke donkergrijze en soms blauwachtige kleur dat bestaat uit een hoog gehalte organisch materiaal. Hierdoor zal u de naam ‘kolenkalk’ ook regelmatig aantreffen. Het kalksteen bestaat uit samengeperste dieren- en plantenresten van miljoenen jaren oud. Het hoge gehalte aan organisch materiaal in arduin zorgt ervoor dat u er regelmatig fossielen in aantreft. Dit draagt uiteraard bij aan het unieke karakter en de bijzondere uitstraling van deze steensoort. Belgisch hardsteen kan worden toegepast in een groot aantal omstandigheden en is om verscheidene redenen bijzonder veelzijdig.

Belgisch hardsteen in de tuin

Als u op zoek bent naar een steensoort die lang meegaat, die in alle weersomstandigheden mooi blijft en die erg onderhoudsarm is, dan is arduin een zeer goede optie. Deze steen is voor allerlei toepassingen te gebruiken. Of u nu grote tegels nodig heeft voor een terras, een vijverrand met karakter wilt, op zoek bent naar een uniek tafelblad of een mooie deurpost wilt aanschaffen; arduin is niet alleen een duurzaam product, maar ook een product dat menig hoofden zal doen draaien. Arduin is een ideaal materiaal voor gebruik in de tuin.

Arduin is ook uitermate geschikt voor in huis

U moet echter niet denken dat de veelzijdigheid van Belgisch hardsteen buiten ophoudt. Het kan namelijk ook prima worden toegepast binnen. In de regio werd deze steensoort eeuwen terug ook al gebruikt, bijvoorbeeld als doopvont in de kerk. Vandaag de dag heeft het een wat modernere bestemming. U kunt dan denken aan een schitterende badkuip, een aanrechtblad of een wasbak. Nadat het steen gepolijst is, krijgt het een zwarte glans en dat is tegenwoordig in vele interieurs prima toe te passen. Arduin wordt ook veel gebruikt voor grafstenen, voor gevel- en dakbekleding en voor ornamenten en andere siervoorwerpen. U kunt bij specialisten zoals Steenhouwerij Breti advies inwinnen over het toepassen van Belgisch hardsteen. De kans is klein dat u door dit materiaal wordt teleurgesteld.

https://breti.nl