M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Landschapsarchitectuur tot kunst verheven

Een goede landschapsarchitect is een kunstenaar. Het is een hele kunst om een lege ruimte zoals bijvoorbeeld een weiland zodanig om te vormen dat alle buitenruimten tot één geheel samensmelten en tegelijkertijd elkaar versterken.

Buitenruimten combineren

Je wilt dat de buitenruimten zoals bijvoorbeeld parken, recreatieterreinen en sportvelden in elkaar overvloeien, dat het als een geheel praktisch te gebruiken is maar ook dat het mooi is. Een landschapsarchitect ontwerpt deze buitenruimte op zo’n manier dat het voelt en lijkt alsof het geheel op een natuurlijke wijze is ontstaan. Ook houdt je daarbij rekening met de locatie waar de ruimten worden gerealiseerd. Is de bodem klei, zand of steen. Is de ligging aan het water of in het land. Ook het doel van het te vormen geheel is van grote invloed op de landschapsarchitectuur.

Tuinen

Een mooie tuin, klein of groot, biedt veel rust en plezier aan de mensen die de tuin gebruiken. Bij het ontwerp van een tuin houdt je altijd rekening met de wensen van de opdrachtgever. Wil de klant een onderhoudsvrije tuin of wellicht een ontwerp waarin de groene vingers aan de slag kunnen. Geen mens is gelijk en geen tuin is gelijk. Een landsarchitect is een ware artiest die alle wensen kan verwezenlijken en misschien zelfs met verfrissende en nieuwe ideeën komt waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Van plan naar realisatie

De eerste stap is het bekijken van de mogelijkheden en het inventariseren van de wensen van de opdrachtgeven. Vervolgens stel je een plan van aanpak op waarbij je het gemaakte ontwerp vertaald in stappen. Nu kan het werk echt van start en worden de stappen uitgevoerd. Het eindresultaat is een schitterende open ruimte waar mensen zich goed kunnen voelen, lekker kunnen recreëren of sporten en die de verwachtingen overtreft. Het kunstwerk is een feit.