M vd Webdesign
Image default
Woning en Tuin

Het verven van goedkope vloertegels

Bent u uw woonkamer of keuken aan het herinrichten en heeft u daarvoor goedkope vloertegels gekocht? Dan is het mogelijk om deze van een andere kleur te voorzien dan de kleur waarin de tegels gekocht zijn. Dit is niet moeilijk en vaak goedkoper dan uw keuken voorzien van gloednieuwe vloertegels. Het enige waar u op moet letten is van welk materiaal de vloertegels zijn gemaakt en vervolgens het stappenplan volgen om ervoor te zorgen dat de tegels mooi uit de verf komen. Goedkope vloertegels zijn volop en in vele varianten verkrijgbaar bij Tegeloutlet Kroon. Zij staan altijd voor u paraat, mocht u vragen hebben.

Het materiaal van de goedkope vloertegels

Allereerst is het belangrijk om te weten van welk materiaal de tegelvloer is gemaakt. Alle tegels kunnen geverfd worden, maar de soort grondverf en tegelverf dat u gaat gebruiken, is afhankelijk van het materiaal van de vloertegels. Een goedkope vloertegel met een glazuurlaag kent het probleem dat de meeste tegelverf hier niet goed aan hecht. Hierdoor moet u de tegels allereerst behandelen met een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke verf die u wil gaan gebruiken beter hecht aan de tegels en u een mooi eindresultaat krijgt.

Stappenplan voor het verven van de goedkope vloertegels

Zodra u weet met welk materiaal u te maken heeft, kunt u aan de slag met het verven van de vloertegels. Waar u mee moet beginnen, voordat u daadwerkelijk de tegels gaat verven, is het schoon- en vetvrij maken van de tegelvloer. Mocht u de tegels in verschillende kleuren willen verven, of de voegen niet mee willen verven, dan moet u de voegen afplakken met afplaktape. Vervolgens kunt u de vloertegels behandelen met een zogenaamde primer, waardoor de verf naar keuze beter zal hechten. Na dit alles te hebben gedaan kunt u beginnen met het verven van de vloertegels.

https://tegeloutletkroon.nl/