M vd Webdesign
Image default
Dienstverlening

Wil jij je meterkast vervangen?

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een meterkast en een groepenkast. De meterkast is de kast in het geheel en de groepenkast is alleen het apparaat waar de groepen in zitten (schakelaars). De meterkast kan je helemaal laten vervangen door een elektricien maar ook een groepenkast, eigenlijk kan je alles vervangen laten worden door een elektricien. De elektriciens hebben veel ervaring met groepenkasten en meterkasten helemaal vervangen. De meterkast is dus alles in het geheel alles wat in de meterkast zit hoort dus bij de meterkast. In de meterkast zitten allemaal kabels,groepenkast of een stoppenkast en nog veel meer dingen. Het is ook een beetje verschillend per huis. Ieder huis heeft andere soort dingen geïnstalleerd in hun meterkast.

Zelf groepenkast vervangen in je meterkast 

Je kan zelf je groepenkast vervangen als je dat natuurlijk zelf wilt gaan doen. Je kan via blogs online bekijken hoe je de groepenkasten moet gaan vervangen. De groepenkasten kan je wel beter het vervangen overlaten aan een elektricien, want het is beter om iemand met een goede kennis en met veel ervaring het laten vervangen of repareren als je dat nodig hebt. De elektriciens maken bijna echt nooit een fout als ze een meterkast of een groepenkast moeten gaan vervangen.

Groepenkast uitbreiden

Je kan nu ook je groepenkast uitbreiden dat houd in dat jij je groepenkast groter maakt en meer groepen op kunnen. Wanneer je een inductiekookplaat wilt hebben dan moet je een extra groep gaan aansluiten. Je hebt dat nodig want anders kan jij je inductieplaat niet installeren of je groepenkast kan ook steeds uitvallen als jij niet een extra groep dus aanlegt. Je moet daar goed voor oppassen. Het kan ook een kortsluiting zijn die slechte gevolgen kunnen gaan hebben als je niet goed oplet.