M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Tuin, terras of balkon en plantenbak: zo kies je de ideale match

Nu het weer steeds beter wordt en de dagen weer langer begint het toch te kriebelen. Je wil naar buiten en genieten van ieder zonnestraaltje. Maar is jouw terras al klaar voor het zomerseizoen? In deze blog helpen we je bij het kiezen van de juiste plantenbakken voor op jouw terras. Zo creëer jij de ideale match.

1. Het juiste materiaal

Als je houdt van onderhoudsarme plantenbakken zijn plantenbakken van polyester een goede keuze voor jou. Dit materiaal is namelijk sterk, lichtgewicht en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn plantenbakken van polyester verkrijgbaar in bijna alle kleuren en vormen. 

Hou je meer van een natuurlijk look? Kies dan voor hardhouten bloembakken. Dit materiaal zal met de jaren verkleuren, maar dit maakt de bakken juist mooier. Je ziet het natuurlijke karakter van het materiaal terug in de manier waarop het leeft en verkleurt. Bovendien staan hardhouten plantenbakken prachtig op een terras of in de tuin. 

2. Welke afmeting en vorm

Ook de afmeting van jouw plantenbakken is belangrijk. Je wil niet dat ze alle ruimte innemen, maar de bloembakken moeten we zodanig groot zijn dat ze niet opgaan in de rest van je tuin. Kijk daarom goed naar de ruimte die je hebt. Heb je een klein balkon? Dan is het verstandig om niet een al te brede plantenbak te kiezen. Een hoge plantenbak met ronde vorm daarentegen staat juist heel mooi op een klein balkon. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte die je hebt. 

3. Waar komt de plantenbak te staan?

Ten slotte is het natuurlijk heel belangrijk om de juiste plant bij je plantenbakken te kiezen. Hiervoor is het belangrijk om te weten waar de plantenbak komt te staan. Meestal heb je al wel een plek in gedachten waar je je plantenbak wilt neerzetten. Afhankelijk van die standplaats of ‘hangplek’ aan je balkon of muur kies je de planten voor in je plantenbak. Dit is namelijk afhankelijk van het feit of deze standplaats in de schaduw of juist in de volle zon is. Voor beide situaties zijn verschillende planten geschikt.

Kies jouw perfecte plantenbak

Heb je al een plantenbak in gedachten die mooi zal staan op jouw terras of balkon? Of twijfel je nog over de beste variant? Hopelijk heb je met dit artikel beter inzicht gekregen in de beste plantenbak voor jou en kun je straks optimaal genieten van jouw buitenruimte. Zo ben jij helemaal klaar voor het voorjaar!

 

https://www.tuinvoordeel.eu/