M vd Webdesign
Dienstverlening

Restaurants verfraaien: het verfraaien van de muren en de vloeren

Bij het opnieuw inrichten van restaurants en feestzalen is het vaak gewoon een kwestie van smaak, maar kwesties met betrekking tot sanitaire voorzieningen, de veiligheid, de arbeid, de leveringskosten en de voedselkwaliteit moeten wel allemaal in overweging worden genomen wanneer je een schildersbedrijf belt om de boel eens van een fris likje verf te voorzien. De vochtgehaltes, de variaties in temperatuur binnen het gebouw, de OSHA-voorschriften en zelfs zaken zoals vandalisme moeten allemaal voordat de eerste emmer verf wordt geopend of de nieuwe vloer wordt gelegd goed worden doordacht.

 

De sfeer is belangrijk

 

Uiteraard is het uiterlijk van een ruimte van het grootste belang. Je gasten willen zich op hun gemak voelen en mensen kiezen vaak op basis van de inrichting voor restaurants. Rustige eetgelegenheden kiezen vaak voor gedempte warme kleuren, een natuurlijke houten lambrisering of geruststellende melanges van blauw en groen om een ontspannen sfeer te creëren. Lunchrooms en fastfoodrestaurants zullen vaak kiezen voor felle kleuren om zo een leuk maar energiek gevoel te creëren, zodat mensen comfortabel kunnen zitten maar minder bereid zijn om echt te blijven hangen.

Interieur- en restaurantontwerpers zijn vaak van onschatbare waarde bij het kiezen van de juiste look. Zelfs als je een algemeen idee hebt over hoe je restaurant er volgens jou uit moet zien, is het misschien toch verstandig om een ontwerpdeskundige te raadplegen.

 

De juiste verf en vloerbedekking kiezen

 

Onderhoud is iets dat altijd in overweging moet worden genomen bij het schilderen of opnieuw bekleden van je restaurant. Problemen met sanitaire voorzieningen kunnen ook niet worden genegeerd. Vraag de schilder om met antimeeldauw en afwasbare verf te werken. Anti-graffitiverf kan je helpen om je toiletten te onderhouden en arbeidskosten te besparen.Om snel weer de deuren te kunnen openen kun je ook het beste geurloze verf gebruiken.

 

Polyasparagine en epoxyvloercoating bieden in zowel de keuken als in het eetgedeelte verschillende voordelen. De ultra-dichte betoncoating is snel en eenvoudig te reinigen. Het kan met alleen zeep en ammoniak worden gereinigd, zodat je geld kunt besparen op dure reinigingsmiddelen en waxen. Het oppervlak is ook bestand tegen micro-krassen zodat bacteriën geen plaats hebben om zich te hechten en het is gemakkelijker om zo een hygiënische omgeving te behouden.

Polyasparagine kan worden toegepast als een blanke lak of het kan worden gekleurd om zo beter bij de muren en het decor te passen.

 

Natuurlijk heeft elk restaurant andere behoeften, dus neem de tijd om je interieurontwerper en je schilder om specifieke suggesties voor jouw bedrijf te vragen.

 

Voor meer info over hospitality management en training2, bezoek de site van Kajola.

https://www.kajola.net/