M vd Webdesign
Image default
Mode en Kleding

Het online kopen van sieraden

Omdat aan sieraden meestal een hoger prijskaartje verbonden is, hebben kopers de neiging die tast- en voelervaring te willen hebben voor ze zich volledig vastleggen.

En dat gedrag is volkomen redelijk.

Maar… hoeveel is die tast- en voelervaring je werkelijk waard?

Want het zou je wel eens 20%, 30% of zelfs 40% meer kunnen kosten dan een online equivalent stuk.

Gemak
Om af te trappen hebben we gemak. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat online winkelen handig is. Je kunt je sieraden gemakkelijk thuis, op kantoor of in een koffieshop uitzoeken zonder direct naar de winkel te hoeven gaan.

Wat is er mooier dan in je ondergoed te winkelen voor een diamant?

Zelfs als je verkoper duizend mijl verderop zit, kun je nog steeds kiezen wat je wilt, ook al zul je de winkel misschien nooit bezoeken. De chat en e-mail ondersteuning die de meeste verkopers hebben is bijna altijd 24/7, dus je hoeft niet te wachten op hulp als je die nodig hebt.

Lagere kosten
Na gemak moeten de lagere kosten komen die met online kopen gepaard gaan.

Maar waar komen die lagere kosten vandaan?

Het antwoord is drop shipping.

Als je er niet mee vertrouwd bent, houdt drop shipping in dat de winkel afbeeldingen van een product op zijn website zet en de voorraad pas koopt als een klant een aankoop doet. Dit helpt om onnodige magazijnruimte en de kosten van het dragen van overtollige voorraad te verminderen.

Producten die online in winkels als James Allen en Blue Nile verkocht worden doen dit, en het grootste deel van hun producten wordt waarschijnlijk rechtstreeks van de fabrikant verkocht waardoor de tussenhandel uitgeschakeld wordt.

Het eindresultaat van dit proces is een goedkopere diamant, wat voor jou als koper een voordeel wordt. Baksteen- en mortelwinkels hebben niet de luxe om de prijzen tot de groothandelsdoppen te verlagen, want ze maken veel meer overheadkosten, waardoor ze gedwongen zijn hoge marges vast te stellen.

Probleemloos
Heb je gemerkt hoe moeilijk het is om in een diamant juwelierszaak te etaleren? Zo niet, dan heb je de overredende (en soms meedogenloze) verkopers in zulke winkels nog niet ontmoet.

Het is ronduit vervelend om iemand op je rug te hebben die je sieraden probeert te verkopen, terwijl je precies weet wat je wilt (of niet wilt in sommige gevallen).

Gelukkig hebben online websites niet zulke mensen, maar alleen aardige klantvertegenwoordigers die bereid zijn elke vraag die je over juwelen hebt te beantwoorden. Ook het feit dat er niemand is die over je keuzes oordeelt, geeft je een zekerder gevoel bij het online kopen van sieraden.

Ben je op zoek naar modieuze sieraden die niet al te duur zijn? Kijk dan eens naar de prachtige collectie sieraden van het merk Ti Sento Milano.