M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Welke aanhanger heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende aanhangers beschikbaar. Maar welke aanhanger heb jij nou nodig? Wanneer je niet veel verstand hebt van aanhangers dan is het lastig om de juiste aanhanger te vinden. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke aanhangers er zijn! 

Soorten aanhanger:

  • Plateauwagen

  • Multitransporter

  • Autotransporter

  • Kipper

  • Machinetransporter

  • Bakwagen

  • Motortrailer

  • Bagagewagen

  • Gesloten aanhanger

De plateauwagen

De plateauwagen staat erom bekend dat de wielen onder de laadvloer zitten. Deze aanhangers zijn uitermate geschikt voor het vervoeren grote en zware goederen. Doordat de borden neerklapbaar zijn is de aanhangwagen gemakkelijk in te laden met een heftruck. 

De plateauwagen is beschikbaar in enkelas en tandemas en is beschikbaar in meer dan 300 verschillende uitvoeringen. Bij de aanhangers van Aanhangwagendirect kun je door middel van filters precies bij de goede aanhanger uitkomen. Wat doe als jouw aanhanger er niet bij staat? Hiervoor is de Eduard configurator de oplossing. Met deze configurator kun je je eigen aanhangers samenstellen. 

De multitransporter

De naam zegt het al, de multitransporter is een veelzijdige aanhanger. Deze aanhangers kunnen bijna elke klus aan. Ze worden vaak gebruikt voor het vervoeren van auto’s of machines, maar de multitransporter is ook prima te gebruiken als plateauwagen. De multitransporters van Eduard zijn standaard uitgerust met oprijplaten en een lier bevestigd op een liersteun. Bij Eduard aanhangers zitten deze oprijplaten handig geïntegreerd onder de laadvloer.  

De autotransporter

De autotransporter is vrijwel identiek aan de multitransporter. Het verschil tussen deze aanhangers is dat de autotransporters geen borden heeft. Deze aanhangers beschikken standaard over een 10 cm reling. De reden voor deze reling is omdat het hierdoor makkelijker is om de auto vast te zetten, omdat auto transportbanden makkelijk aan de reling te bevestigen zijn. De autotransporters van Eduard worden standaard geleverd met oprijplaten, handlier, extra lange dissel en opklapbaar neuswiel.

Terwijl anderen nog bezig zijn met het dumpen van de lading, ben jij alweer thuis om je nieuwe lading te halen!

De kipper

Zie je het al voor je? Je komt bij de vuilstort aanrijden en gooit zo binnen een paar seconden je gehele lading in de container. Terwijl anderen nog bezig zijn met het dumpen van de lading uit de aanhanger, ben jij alweer thuis om de nieuwe lading op te halen! 

Een kipper aanhanger is de meest veelzijdige aanhanger die er is. Een kipper is een plateauwagen waarbij de laadvloer kippen kan, dit kan achterwaarts of driezijdig zijn. Het chassis van een kipper bestaat dan ook uit twee delen. Kippers zijn ideaal voor de hovenier en grondwerker omdat ze erg veel tijd besparen. En ook erg geschikt voor het vervoeren van losse materialen zoals zand en grind. Ook zijn ze veel te vinden in bouw. 

Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden bij kipperaanhangers: 

  • (J) handpomp

  • (P) elektrisch (extern laden) en handpomp

  • (N) elektrisch (extern laden)

  • (R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening

  • (S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

De machinetransporter

Wil jij een machine of minikraan gaan vervoeren? Dan is de machinetransporter de oplossing. De oprijklep van machinetransporters zorgt voor een lage oprijhoek. Ook voor de wegligging tijdens het rijden is de lage laadvloer handig. Vaak worden deze machinetransporters gebruikt voor minikranen omdat de lage oprijhoek en oprijklep ideaal zijn voor de rupsbanden. 

Eduard heeft met een kantelsysteem voor deze transporters een nieuwe innovatie op de markt gebracht. Hierdoor wordt het op- en afrijden nog eenvoudiger. Door het kantelsysteem wordt de oprijhoek verkleind tot slechts 5,7 tot 12 graden.

De bakwagen

Het meest opvallende aan bakwagens is dat de wielen aan de zijkant van de laadvloer zitten, dit is het grootste verschil met plateauwagens. Bakwagens waren voorheen erg populaire aanhangers, maar de plateauwagens worden nu ook steeds meer verkocht omdat bij plateauwagens het laad vloeroppervlak groter is. 

De motortrailer

Je kent het vast wel, het is heerlijk weer en je wilt met de motor op pad. De omgeving in de buurt heb je inmiddels wel gezien. Alleen wil je niet uren rijden met je motor naar een mooi gebied. Een motortrailer is dan uitermate geschikt. Je rijdt de motor op de motortrailer en je kunt de weg op. Rij het mooie weer tegemoet en ontdek nieuwe omgevingen! 

Er zijn drie verschillende typen motortrailers:

  • Motortrailers met oprijplaten

  • Kantelbare motortrailers

  • Zakbare/afzakbare motortrailers

De bagagewagen

Je kan nooit genoeg bagage meenemen als je op vakantie gaat of bij een weekendje weg. Met een bagagewagen heb je altijd voldoende ruimte voor al je spullen. Door de aluminium opbouw krijgt corrosie geen kans. Bagagewagens zijn beschikbaar als geremde en ongeremde aanhangers.

De gesloten aanhanger

Een gesloten aanhanger is goed te gebruiken bij het verhuizen en voor het transporteren van kostbare goederen. De gesloten aanhanger is veilig af te sluiten en weersbestendig. Gesloten aanhangers zijn beschikbaar in ongeremde en geremde variant en als enkelasser of tandemasser. 

 

Er zijn verschillende opties om toe te voegen bij bakwagens, zoals een huif, vlakzeil, reservewiel, schokbrekers, steunpoten, bindogen en nethaken. 

Weet jij nu alles over aanhangers? Check dan onze site en kies de aanhanger die bij jouw werkzaamheden past!

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/