M vd Webdesign
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het kiezen van een domeinnaam

Het is belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen, zodat jouw website goed vindbaar is op het internet. Als je een domeinnaam gaat kiezen is het belangrijk dat deze uniek is. Je kunt dus geen naam kiezen die al gebruikt wordt. Sommige mensen nemen hun bedrijfsnaam als domeinnaam, maar dit is niet altijd de beste optie. Soms is dat niet eens mogelijk. Dus hoe kies je nou de beste domeinnaam? Ben je benieuwd naar de tips? Lees dan verder en kom erachter!

Bedrijfsnamen en generische namen

Je kunt kiezen voor de naam van jouw bedrijf. Dit is een goede zet als je alleen vaste klanten wilt aantrekken. Deze mensen googelen op jouw naam en komen dan bij jou terecht. Als je je op nieuwe klanten wilt focussen, kun je beter een generische naam kiezen. Dat is een naam die een verband heeft met het product of de dienst die je aanbiedt. Mensen die een bepaald product zoeken, googelen dan op dat product en komen dan bij jou terecht.

Een combinatie 

Weet je niet goed of je jouw bedrijfsnaam of een generische naam moet kiezen? Dan kun je ook gaan voor een keywoord in je domeinnaam. Een keywoord is een trefwoord waar de mensen op zoeken. Denk je dat mensen vaak googelen op jouw bedrijfsnaam? Maar wil je ook nieuwe mensen aanspreken met een generische naam? Combineer deze dan. 

Laat je adviseren over de domeinnaam

Je kunt dus kiezen voor een bedrijfsnaam of een generische naam. Als je twijfelt tussen deze twee, kun je ook gaan voor een combinatie. Wil je weten of dat een goede optie is? Neem dan contact op met Oxilion. Deze partij kan jou helpen bij het opzetten van de perfecte domeinnaam. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

https://www.oxilion.nl/