M vd Webdesign
Image default
Toerisme

PADDENSTOELENWANDELING

Wandelen tussen de paddenstoelen is absoluut een aanrader, en dit moet je doen als je in het weekend de Ardennen verlaat. Deze wandeltochten, georganiseerd door experts uit Wallonië, zijn echte speurtochten op maat voor volwassenen, heerlijk eten voor fijnproevers en herfsttherapie voor iedereen!

Wat betekent een paddenstoelenwandeling eigenlijk?

Degenen die paddenstoelen willen, moeten voor zonsopgang een wandeling beginnen met een ervaren mycoloog of paddenstoelengids. De wandeltijd is niet erg lang. Het neemt je mee naar bossen en graslanden, waar heerlijke paddenstoelen groeien. Je hoort niet alleen de naam en kenmerken van paddenstoelen (niet te verwarren met andere giftige paddenstoelen), maar ook interessante anekdotes die meer of minder goed eten, en over stoofschotels en gebakken eieren Het mooie verhaal van het boek. Met andere woorden, je hebt meteen zin om aan tafel te zitten …

Om het te verbergen: de paddenstoelenwandeling is een wandeling onder begeleiding van een mycoloog, die je vertelt over de eetbare en giftige paddenstoelen die je wel of niet kunt kiezen in het resort. De route is vrij kort, goed georganiseerd en duurt 2 tot 4 uur.

Altijd bij je favoriete mycoloog

Ik wil dit echt benadrukken! Ik wil niet eens een dag een paddenstoelenexpert zijn. Paddenstoelenonderzoek is erg ingewikkeld. Er zijn veel soorten paddenstoelen. Giftige paddenstoelen lijken veel op eetbare paddenstoelen.

Paddenstoelwandeling: kinderen toegestaan

Je gaat meteen terug naar je kindertijd en, net als je kind, gretig foeragerend in de struiken, op zoek naar paddenstoelen die uiteindelijk oneetbaar worden (dankzij de experts!) Kinderen zien eruit als adelaars en ook onder dode bladeren zijn paddenstoelen te vinden. Ze gaven duidelijk aan welke vragen je niet durfde te stellen … Dit is ook een goede gelegenheid voor hen om op te warmen voor een wandeling. Zorg voor wat eten en drinken, en vervang de vochtige broek door iets …

Paddestoelenwandeling in Chevtonne

We ontmoetten elkaar om 10.00 uur op de Esplanade, op het grondgebied van Chevetogne. Hoewel de Mushroom Tour gratis is, moeten we wel betalen om toegang te krijgen tot het domein. Gelukkig is het domein van Chevetogne een partner van Ardennes-Etape, dus kunnen we kortingen krijgen via Guide Ardennes-Pass!

Laat me je ter verduidelijking zeggen dat het domein van Chevetogne geweldig is! U kunt genieten van paddenstoelenwandelingen, picknicks en fietstochten naar de geplande speeltuin voor een heerlijke dag. Het domein van Chevetogne is ook erg groot! Oeps … we waren 15 minuten te laat!

José Gilles is een vrijwillige gids, die geduldig op ons en enkele deelnemers wacht. Er zit iets in zijn maag. te heet. Vanmorgen zullen er niet veel paddenstoelen zijn. Tijdens de wandeling liet hij ons kennismaken met uitleg, feiten en verhalen over zijn ongelukkige ervaring. Hij nodigde ons uit om volgende maand terug te komen en te luisteren naar een andere deskundige, vrijwillige mycoloog.

Dit is mijn tweede paddenstoelenreis. De eerste vond plaats in het bos van Jalhay. Elke keer dat ik loop is anders. Elke gids heeft zijn eigen persoonlijke benadering van paddenstoelen. Ik vond het geweldig!

Meld je aan voor een paddenstoelenwandeling

In de hele Ardennen organiseren toeristen paddenstoelenwandelingen. Gewoon Google, misschien vindt u wandelingen die rond uw vakantiehuis worden georganiseerd. Vergeet niet van tevoren in te schrijven. Bel ons in ieder geval om te kijken of er plaats is. Het aantal deelnemers is doorgaans beperkt, dus lopen is voor iedereen de beste conditie. Soms wordt de wandeling afgelast omdat het te koud of te warm weer is …

Je paddenstoelenpluklijst

Elke keer dat ik deelneem aan de paddenstoelenwandeling, zal ik onwetend verschijnen als een onvoorbereide toerist op de locatie.

Daarom stelt deze lijst met materialen je als toerist in staat om met kennis te beginnen :.

Rieten mand met ovale bodem. De paddenstoelen rotten in de plastic zak. Bovendien worden ze niet gemengd in de mand. Als u geen mand heeft, zijn papieren zakken wellicht een goede keuze.

Snijd het uiteinde van de paddenstoel af met een mes of mes Wist je dat champignons niet bij de steel moeten worden gesneden, maar moeten worden geplukt en het uiteinde van de steel moeten worden afgesneden? Deze dingen leer je tijdens een paddenstoelenwandeling. Champignons zijn vruchten. De planten zijn ondergronds. Door paddenstoelen te plukken verklein je de kans op infectie en bescherm je zo de planten!

Voordat je een andere paddenstoel plukt, poets je deze met een borstel. Door dit systematisch te doen, vermindert u uw werkdruk in de toekomst en worden de champignons na de oogst niet allemaal vuil.

Een nieuw boek over paddenstoelen. Dit is extra. Natuurlijk heb ik niet alle materialen opgesomd. Er zijn echter een paar paddenstoelen in Cevitonne.

Dit is handig omdat ze alle pagina’s over paddenstoelen markeren die we in dat boek hebben gezien. Hierdoor kunnen ze de uitleg van de mycoloog beter in zich opnemen.

Basisuitrusting voor elke wandelaar die gaat wandelen: eten, drinken …

Herfst en champignons

Dit is zeker geen exclusief nieuws. Iedereen weet dat de herfst de beste maand is om paddenstoelen te plukken. In september en oktober kun je elk weekend je maag vullen met paddenstoelen.

Wat je misschien niet weet, is dat je in april kunt beginnen met het plukken van paddenstoelen. Sommige paddenstoelen groeien alleen in het voorjaar en verschijnen na de laatste vorst. Andere paddenstoelen worden het hele jaar door op de weilanden gekweekt. Praat met je gids. Als dit onderwerp je echt fascineert, is het nog een seizoen waard!

Champignons zijn een specerij, geen voedsel

De opmerkingen in onze erg lieve gids uit de provincie Chevetogne schokten me. Daarom zal ik het tot het einde bewaren. Paddenstoelenwandeling is een dolfijnactiviteit met vrienden of familie. Buiten is het gewoon leuk om de geur van de herfst op te snuiven in het bos en getuige te zijn van het bijzondere licht dat dit seizoen zo uniek is. En het gevoel terug te gaan naar de kindertijd. Dit is een interessante en interessante ervaring. En aangezien ik een echte foodie ben, waardeer ik ook het eetaspect van wandelen! Met andere woorden, de paddenstoelgang is een alles-in-één loopbrug die aan menselijke behoeften kan voldoen. Onthoud dat bospaddestoelen als kruiden worden gegeten. Champignons zijn een specerij, geen voedsel.

ardennen wandelroutes

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html