M vd Webdesign
Image default
Alarmsysteem

Misbruik van Lockpicking

Lockpicking is nog een redelijk nieuwe sport en veel mensen hebben er moeite mee om te begrijpen dat deze sport beoefenend kan worden zonder ergens verborgen duistere motieven te hebben. Nu zijn er natuurlijk wel mensen die deze sport beoefenen met de intentie deze sport te misbruiken voor criminele activiteiten.

 

Lockpicking in de praktijk

Maar dit zijn vaak mensen die nog niet erg lang bekend zijn met de sport en voor zichzelf moeten ontdekken dat lockpicking niet echt op de praktijk is gericht. Het maakt criminaliteit niet makkerlijker dan het gebruik van een baksteen. Bij lockpicking ligt de focus helemaal niet op praktische toepassing. Het gaat meer om het onderzoeken en kunnen uitvoeren van geavanceerde lockpick technieken. De uitdaging aangaan om sloten te slim af te kunnen zijn met niets minder dan een simpele lockpickset.

 

Lockpicken is legaal

Volgens de wet wordt lockpicking vaak hetzelfde behandeld als een breekijzer of hamer of iets dergelijk. Het is volkomen legaal om mee te werken maar zodra je het misbruikt of verdacht mee bezig bent wordt het strafbaar. Er is een duidelijke grens tussen sloten openen als sport / hobby of sloten openen voor criminele activiteiten. Het beoefenen brengt een verantwoordelijkheid met zich mee waar je als beoefenaar je bewust van moet zijn.

Of je nu lockpicker of puzzelaar bent, dezelfde wetten gelden. Blijf van andermans spullen af !

https://www.mvdwebdesign.nl/speciaal-gereedschap-om-een-slot-open-te-lockpicken/