M vd Webdesign
Image default
Kinderen

Microstep

Een micro step is een step bedoelt voor (kleine) kinderen. Het is een tweewiellig vervoersmiddel dat zich voort beweegt door het steeds afzetten van de grond van de bestuurder.

Bijzondere eigenschappen

De step heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het is een uniek vervoersmiddel en verschilt dan ook heel erg met een fiets of auto. De wielen van een micro step zijn een stuk kleiner dan de wielen van bijvoorbeeld een fiets. De wielen zijn voornamelijk tussen de 10 en 12 centimeter groot. Het stuur van een micro step is een rechte stang met plastic handvaten. Dit stuur is met een lange stang naar beneden aan het voorste wiel verbonden. Het verschilt of er aan de voorkant één of twee wielen zitten. Steps voor wat jongere kinderen hebben twee wielen aan de voorkant en steps voor wat oudere kinderen hebben er vaak één. Aan de achterkant zit altijd maar één wiel. Vaak zit hier een metalen of plastic beweegbaar spatbord op. Als je met je achterste voet hierop gaat staan remt de step af. Je het dus geen handrem zoals op een fiets.

 

Mini of Maxi step?

Er zijn twee verschillende soorten micro step. Dit zijn de mini en maxi step. De mini step wordt aangeraden voor kinderen vanaf twee jaar. De maxi is daarin tegen voor kinderen vanaf vijf jaar. Dit verschil heeft te maken met het gewicht. De mini is namelijk een stuk lichter dan de maxi. Ook is het stuur afgestemd voor lichtere kinderen. Het verschilt natuurlijk per kind hoe snel hij of zij ‘groot’ wordt. Als je kind een minimaal gewicht van achttien kilo heeft en 110cm lang is maar vier jaar is is de maxi step beter geschikt dan de mini step. Alle steps van Micro step hebben twee wielen aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat de kinderen goed ondersteunt worden tijdens het steppen en niet hun balans verliezen.

https://vierseizoenen.nl/merk/micro-step/